Политика

Радев с остро предупреждение към Петков и „Промяната“: Иде колапс!

Радев с остро предупреждение към Петков и „Промяната“: Иде колапс!

 

php2f7osx_559x345

 

 

Точно в девет часа днес започна поредицата от консултации при президента Румен Радев на партиите, представени в парламента. В рамките на деня са насрочени консултации с всяка една политическа група с цел Радев да определи на кого да връчи последния трети мандат в опит за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

 

 

Провеждам тези консултации с всички партии в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване на да се оползотвори последната надежда – третия мандат, каза в началото на срещата Радев.

 

 

 

Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача. Политиците в правителството и НС са там по волята на гражданите, които очакват диалог, разбирателство и решаване на техните проблеми, които растат с всеки изминал ден. Цените, особено на горивата, правят живота все по-труден. Липсата на дългосрочен договор за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса. Пътищата могат да останат без ремонт и зимна поддръжка. Лихвите растат, много от законите по Плана за възстановяване все още не са внесени в парламента“,

 

 

 

Осъзнаваме отговорната позиция, в която сме. Уверявам ви, че най-страшните сценарии, които се чертаят от политическите анализатори, вкарват допълнителен страх в обществото, защото знаете, че азерския газ потече на еедна трета от цената на досегашните ни доставчици. От вчера индустриалното ни производство гони пълен рекорд в ЕС, така че въпреки инфлацията, правителството до момента се справя много добре. Но ние осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ, осъзнаваме,  че политическата криза трябва да се избегне на всяка цена.

 

 

 

Това каза премиерът в оставка Кирил Петков на консултациите при президента Румен Радев.

 

 

 

Ние сме тук да заявим готовността си да бъдем изцяло диалогични и да направим всичко възможно да има България работещи парламент и правителство. Единствената цена, която не сме готови да платим, е да дадем обществените средства в ръцете на шепа хора, които могат само да ограбват населението. Така че ние заставаме днес със своята диалогичност пред вас. Но много зависи и от вашето решение при кой ще отиде третия мандат, така че очакваме това решение и ако е при наши коалиционни партньори, то ние сме отворени за диалог почти на всяка цена, посочи Петков.

 

 

 

С абсолютно всички народни представители от абсолютно всички партии сме готови да говорим, които могат да взимат сами решения в парламента и не са зависими от задкулисни сили, които не са в парламента. Това е нашата позиция и готовност, допълни той.

Политика

More in Политика

ниноваbig_2f14

Нинова: В последните седмици ГЕРБ, ДБ и ПП се състезават кой ще се сложи повече на външните си покровители

януари 28, 2023
big_34da

Борисов: Кирил и Асен са забогатели между 800 млн. и 1 млрд. евро заради оръжията за Украйна (На ЖИВО)

януари 28, 2023
fe23f2f8137b05674161b8e7eb1efcd6

Трифонов показа горещо проучване от „Ипсос – Германия“, което е поръчал и платил, ето какви са резултатите

януари 27, 2023
1010x570

По искане на правителството КС ще решава дали да се въведе задължителна военна подготовка за запасняците

януари 27, 2023
бсп-трибунка

„Възраждане“ и БСП сезират КС заради АЕЦ „Козлодуй“

януари 25, 2023
Volgograd, Russia - February 7, 2014: Automatic gates at the checkpoint with the inscription LUKOIL. Entry to the territory of the Volgograd oil depots through a checkpoint

Русия ще разследва доставял ли е „Лукойл България“ гориво за украинските танкове

януари 25, 2023