Политика

Руски сенатор: Без нас България рухна. Братушките направиха глупашки избор

Руски сенатор: Без нас България рухна. Братушките направиха глупашки избор

 

vdjabarov

 

 

„Изгонването на 70 сътрудници на руското посолство в България може да препълни чашата на нашето търпение. И, ако не дадем твърд отговор, утре и други страни от НАТО ще продължат политическата си простащина по отношение на Русия.“

 

 

 

Това написа в профила си в Телеграм сенаторът в Съвета на федерациите на федералното събрание (горната камара) на руския парламент Владимир Джабаров, кандидат на науките от Института по бетон и железобетон на бившия СССР, випускник школата на КГБ и бивш генерал-майор от ФСБ. Железобетонният сенатор фигурира и в санкционните списъци на САЩ и ЕС.

 

 

От вторник, когато българското правителство изгони 70 руснаци, работещи в България за МвНР на Руската федерация, Джабаров е особено активен в профила си в Телеграм и анализира България и нейното поведение.

 

 

 

„Май най-наглите изцепки срещу Русия американците ги поръчват на своите европейски марионетки: България, Литва, Латвия и Полша. Сметката е проста: ще има много шум, но Русия по навик ще се ограничи до дипломатически протести.“ – коментира Джабаров и заплаши, че изгонването на руснаците от София може да има сериозен отговор. „Сигурно посланикът в България Елеонора Митрофанова е права наистина. Трябва ли изобщо да поддържаме с тази държава дипломатически отношения.“ – пише Джабаров.

 

 

„Защо България си изостря отношенията с Москва? Какво, освен добро, е видяла тя от нас България традиционно получаваше от нас евтини енергийни ресурси, торове. В българските курорти десетки хиляди руснаци оставяха своите спестявания, пълнейки съществено българския бюджет. Българите демонстративно се отказаха от прокарването на своя територия на Южен поток. Плюха си, по същество, сами на лицето.

 

 

 

После дойхода в Москва, разкаяха се и изпросиха от нашия президент възможността да се включат към Турски поток. Проявиха им разбиране. И како? Пак всичко предадоха и забравиха. Историята на нищо не е научила братушките.“ – добавя още руският сенатор.

 

 

 

 

Владимир Джабаров, който призова руските туристи да не почиват в България разсъждава и за българския туризъм през призмата на личните си преживявания.

 

 

„За първи път почивах на Златни пясъци като студент на младежки обмен през 1971 г. Всичко ми хареса. За последен път бях там със семейството си през 1999 г. И какво? Бях поразен от факта, че за почти 30 години всичко се е порутило, обслужването е като по времето на соца. Разбира се, СССР с неговата щедра помощ за българите отдавна го няма. И всичко постепенно се е рушило. А сега изобщо не е по-добре. Какъв е смисълът руснаци да ходят в България.

 

 

На Черно море Сочи изглежда няколко идеи по-привлекателен. Призовавам сънародниците си да бойкотират всички курорти по българското Черноморие. Вярно е, че без руснаците никой от уважаващите себе си европейци няма да отиде в България, а ще предпочете Кипър, Гърция, Турция. „Братушките“ отново направиха глупашки избор.“

 

 

 

Одобрение за написаното от Джабаров изказа колегата му сенатор Андрей Клишас, по съвпадение състудент в един и същ курс на Руския университет за дружба с народите с опозиционера Алексей Навални, който предложи България да бъде използвана за назидание на целия свят:

 

 

 

„Както правилно обръща внимание на ситуацията сенаторът (Джабаров, б. р.), ответните мерки трябва да бързат бързи и решителни. В сегашния момент за нас България е стратегически изгубена. Със сегашното правителство ние няма да можем да намерим общ език в отношенията си. Значи трябва да бъдат демонстрирани нацелия свят последиците от такива решения. И те трябва да бъдат не само дипломатически, но и икономически. Сега наблюдаваме как политиците от други страни се оправдават за последиците от своите решения пред народите си (високите цени). Трябва да продължаваме този процес.“

 

 

Източници: OFFNews.bg, Телеграм

Политика

More in Политика

орбан-1

Орбан ще пита унгарците дали одобряват санкциите срещу Русия

септември 26, 2022
fon_der_lien_bgnes

Урсула фон дер Лайен идва в България на 1 октомври, ден преди изборите

септември 26, 2022
1acc248cc4b9931da3a189fc6f031956

Властта: Има опасност да бъде затворено Черно море! Ето и кога се обявява мобилизация

септември 25, 2022
balgaria-pred-oon-rusia-izvarshi-nezakonna-voenna-agresia-1

България пред ООН: Русия извърши незаконна военна агресия

септември 25, 2022
4f31b4e25ff616dcd76cb9be1a7c3de2

Стефан Янев: Путин е агресорът!

септември 24, 2022
big_147e

Поптодорова: Възможно е Путин да използва ядрено оръжие, ЦРУ така казва

септември 24, 2022