Криминално

Служителката на МВР е давала станцията си на Семерджиев, за да подслушва полицията

Служителката на МВР е давала станцията си на Семерджиев, за да подслушва полицията

phpayb6sk_559x345

 

 

Симона Радева, служителката на МВР, която е помагала на виновника за адската катастрофа на бул. „Черни връх“, го е допускала до секретна информация.

 

 

Според източници на БНТ, тя е имала връзка със Семерджиев и когато не е била на работа, е оставяла радиостанцията си. Така той е можел да подслушва работата на полицейските служители.

 

 

Симона Радева работи в Първо РПУ в София. Днес тя е отведена принудително в столичното следствие за разпит.

 

 

По информация на bTV Семерджиев се е обадил след катастрофата за помощ на Радева. Тя му е помогнала да се снабди със стълба, за да се качи в апартамента, в който беше заловен.

 

 

 

МВР ще проверява дали има нарушения на полицаи във връзка с Георги Семерджиев, каза министър Бойко Рашков на брифинг в Министерски съвет, след среща с премиера Кирил Петков, главния секретар на МВР Петър Тодоров и началника на КАТ Тенчо Тенев.

Ще се постараем да изясним в детайли случая, свързан с Георги Семерджиев, посочи Рашков.

 

 

Той заяви, че вече е установено, че служителка на МВР е замесена в случая със Семерджиев:

Тя има отношения с него, какви са точно – предстои да се изясни в хода на разследването. Там (в колата на Семерджиев – б.р.) са открити такива предмети, които са атрибути на полицаите – синя лампа, палка. Едва ли има основание в колата на този човек да има предмети, които се ползват единствено от полицаите“.

 

 

Рашков е разпоредил да се предприемат незабавни мерки срещу няколко десетки случаи, в които Семерджиев е бил спиран за проверка като водач на превозно средство и да се установи какви действия са предприети срещу него. Както и как при една от проверките Семерджиев е успял да избяга от полицейския патрул.

 

 

Министърът обясни, че полицията е докладвала на прокуратурата материали за това, че Георги Семерджиев е шофирал без книжка с мнение да се образува досъдебно производство. Прокуратурата е върнала на МВР указания да му се наложат административни глоби.

 

 

 

Рашков допълни, че шофьорската книжка на Семерджиев е отнета 2005 г., като впоследствие той се е снабдил с фалшива швейцарска книжка за управление на превозно средство, която също му е била отнета.

 

 

 

Рашков съобщи още, че преди време Семерджиев е заловен с половин килограм марихуана и около 300 грама кокаин. Прокуратурата и обвиняемият са се договорили за осем месеца затвор. Не е ясно дали отговорната полицейска служба е наблюдавала Семерджиев, след като е бил освободен от затвора.

Криминално

More in Криминално

166824637994609

Стана ясно коя е нашенката, убита в хотел в Лайпциг и с какво се е занимавала / СНИМКИ

ноември 12, 2022
php67xilb_559x345

31-годишно момиче на повикване от България е убито в хотел в Лайпциг, убиецът се оказа…

ноември 11, 2022
tozi-geroi-obra-nad-20-tsarkvi-hvali-se-858

Рецидивист обра над 20 църкви, похвали се във Фейсбук / ВИДЕО

октомври 31, 2022
пампи

22-г. студентка изчезна в компанията на бандита Пампи, отчаяната й майка я издирва

октомври 31, 2022
640-420-izbenite-banditi-se-aktiviziraha

Гамени с нож заведоха мъж от „Люлин“ да изтегли парите си от банкомат и да си заложи телефона

октомври 29, 2022
big_8168

Нова зловеща версия: Актрисата Виолета Донева убита заради…

октомври 28, 2022