Политика

Борисов в атака: Знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат

Борисов в атака: Знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат

 

big_16c9

 

„Година и половина „Тракия“ не се поддържа и тя е опасна за вашето здраве“, заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи критика към правителството в оставка от Бургас.

 

 

„Една къщичка за птици не са направили, една велоалея. АМ „Тракия” година и половина вече не се поддържа. Тя вече е опасна за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в аварийната, а всички бягат в лявата. Това донесоха. Това не им беше достатъчно. Цяла предизборна кампания изградиха върху АМ „Хемус”, каза той.

 

 

„Те знаят какво са направили. Знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат”, посочи Борисов, предава Нова тв.

 

 

„Тяхната правосъдна реформа беше това да намерят пост на Бойко Рашков. За седем месеца има внесени три законопроекта от цялата им мащабна реформа. Само един от тях е прие от управляващата коалиция. Тези момчета са от година и половина министри и се оказва, че при всяка проблемна ситуация има замесени полицаи и коли със специален режим на движение”, добави той

 

 

 

На тези избори трябва да внимаваме заради машините. Трябват ни поне осем процента повече, че да ги бием.

Единствените, които имат право да кажат кой какъв е, са българските избиратели. Ние се обръщаме към избирателите на другите партии. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред партийния елит в Бургас, предаде БГНЕС.

 

 

 

В началото на изказването си Борисов отправи поредните критики към Кирил Петков, наричайки го дезертьор:

 

 

Ако бяха вкарали правителство, все щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да го подкрепя. И те го разбраха вчера – нямах си работа и го споделих и те скъсаха проектокабинета и избягаха, коментира Бойко Борисов.

 

 

 

Една година Рашковщината шестваше по телевизионните студия. АДФИ – агенцията, пряко подчинена на Асен Василев, не откри никакви нарушения при търговете за строителство на АМ „Хемус“, въпреки всички обвинения на служебните правителства и правителството на Петков, каза Борисов.

 

 

Правосъдната реформа на ПП се сведе до това да намерят работа на Бойко Рашков. За 7 месеца са внесли само три законопроекта, а от тях един е приет.

 

 

Вчера направиха едно бутафорно откриване на газовата връзка с Гърция. По нея не тече газ и скоро няма да потече. Петков заяви вчера на Комотини, че отговорността за бъдещите доставки на газ ще е на служебното правителство. Петков, вие дезертирахте, заяви Борисов и продължи:

 

 

 

Тези счупиха безвъзвратно държавата, от август няма да има газ, каза Борисов и припомни действията на ГЕРБ в Народното събрание в последните седмици: Такава опозиция няма в света – там, където можеше да ги смазваме, ние внасяхме предложения, каза Борисов.

 

 

 

Нашите избиратели не са врагове с избирателите на ПП, на ДБ. Ние няма да вземем втори мандат, защото имаме принципи – Еврозона, Западни Балкани.

 

 

 

Съединението прави силата. Важно е приятелството между десните и евроатлантическите партии. С другите като „Възраждане” ще се уважаваме и ще водим политически дебати – ще спорим от трибуната на парламента. Със Стефан Янев ще спорим защо ние държим на НАТО, каза още Борисов.

 

 

Реваншизмът е като омразата и завистта, те изяждат отвътре. Ние подаваме ръка на всички. Избирателите правят силата, обърна се Борисов към жена от залата, задала му въпрос веднага след словото му.

 

 

Борисов не подмина и президента в думите си:

 

 

Румен Радев причини много щети, той донесе тези хора. Животът ще му го върне. Как ще оправим държавата? Само мога да му пожелая успех. Радев издигна тези момченца, направи им партия и те съсипаха страната, коментира той и се обърна към Кирил Петков:

 

 

Внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата. Сиреч, да не върне служебното правителство руския газ. Напишете 2 реда проектозакон и тогава разпуснете Народното събрание, призова лидерът на ГЕРБ.

 

 

 

По думите му и сега, ако ГЕРБ иска, може да направи правителство с ИТН, но това няма да е работещо.

Аз търся успокоение за хората, добави Бойко Борисов.

 

 

Ако войната в Украйна продължи така и санкциите продължат, а те ще продължат, е много вероятно Европа да остане без газ.

 

 

Това ще доведе до минимум 5% рецесия в Германия, а нейната икономика е свързана с френската и европейската. Чакат ни много трудни времена. Няма сигурност, няма приходи. Като няма приходи, каква политика ще правят? Ние им оставихме пари, а те ги раздадоха. А ние откъде ще вземем пари догодина, попита Борисов.

От думите му стана ясно още: Реваншизъм няма да има, и без петел ще съмне. Да успокоим народа.

Политика

More in Политика

радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024
big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024