Политика

Борисов надъхва Петков за изгонване на руските дипломати: Връщане назад би означавало капитулация

Борисов надъхва Петков за изгонване на руските дипломати: Връщане назад би означавало капитулация

unnamed_2

 

 

ГЕРБ подкрепя действията на кабинета спрямо руските дипломати

Докато не свърши тази война, всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни, категоричен бе лидерът на ГЕРБ

 

 

 

ГЕРБ подкрепя действията на кабинета по отношение на изгонването на 70 руски дипломати и служители. Докато не свърши тази война, всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни. Това заяви на брифинг лидерът на партията и бивш премиер Бойко Борисов.

 

 

 

Той подчерта, че в партията му също са на мнение, че има прекомерно присъствие не само на руски дипломати, но и на обслужващ персонал. Борисов обаче счита, че изгонването на руските дипломати е трябвало да се случи по друг начин.

 

 

 

„Ние с две ръце подкрепяме член 11 със съответствието с бройките на дипломатите и прекомерното присъствие на не само дипломати, но и на обслужващ персонал на Русия. Разбира се, това трябваше да се случи по друг начин – външният министър и премиер трябваше да се изправят и да съобщят пред хората. Има думички в дипломацията, които ясно казват как става. Да го обявят като решение на база доклад на службите, ако има такива. И ако няма, да поемат политическа отговорност. Да запознаят президента, да дойдат в парламента и ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти“, добави Борисов.

Той бе категоричен, че българското правителство не трябва да прави никаква крачка назад и има пълната подкрепа на ГЕРБ, защото „това би значело капитулация“.

 

 

„Българският народ избра Кирил Петков за премиер – хубаво, лошо, но посоките и действията за привеждане съответствие трябва да бъде продължено. Никаква крачка назад и има пълната ни подкрепа. Връщане назад би означавало капитулация. Би значело отказ от суверенитет, а ние не трябва да го правим. Войната в Украйна трябва да спре и дотогава, макар и с абсолютно аматьорски действия, правителството трябва да бъде подкрепено“, каза още Бойко Борисов.

 

 

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че партията му е на страната на Украйна и евроатлантическия свят.

 

 

„Ако влезем в детайлите и глупостта им (на българското правителство – бел. ред), ще излезе, че не сме от тази страна на чертата, а ние сме. Затова се абстрахирам от имена, мога всякакви епитети да им сложа. Ние подкрепяме действията на българското правителство“, повтори Борисов.

 

 

 

По думите на бившия премиер, отношенията с Русия могат да бъдат поправени, а непоправимо е изтичането на милиарди през тези месеци към руски компании за газ и ток. Той отново критикува правителството за покачването на цените на горивата.

„Българският народ обеднява с всеки ден и ще видите, че цената на хляба няма да падне сега“, каза Борисов.

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024