Политика

Василев: Добре е да се даде парламентарно време, 4 законопроекта са в парламента, още 14 са почти готови

Василев: Добре е да се даде парламентарно време, 4 законопроекта са в парламента, още 14 са почти готови

 

phpswbflu_559x345

 

 

Парламентарното време е много добре да се даде. Това посочи Асен Василев в отговор на журналистически въпрос за възможността за приемане на важни закони през следващата седмица, докато тече процедурата за връчване на втория и третия мандати. Четири от законопроектите вече са в парламента, един от тях е законопроектът за КПКОНПИ, който е по Плана за възстановяване и устойчивост, каза министърът на финансите в оставка, цитиран от БТА.

 

 

Той допълни, че има още 13 законопроекта, които са или в Министерски съвет, или в последна фаза на обществено обсъждане, така че те също вероятно биха могли да влязат в парламента в този период. Вицепремиерът смята, че би било добре Народното събрание да започне с тези четири внесени законопроекта.

 

 

 

Министърът на финансите и депутати от „Продължаваме Промяната“ участват в провеждащата се в с. Баните дискусия, свързана с развитието на планинския регион.

 

 

Важно е да видим на кого и защо ще се връчи третият мандат, всички очи са вперени в президента, коментира народният представител Настимир Ананиев.

 

 

 

С ГЕРБ в този състав, с тези хора вътре, преди те да са се извинили на българския народ за всичко, което са причинили през последните 12 г., мисля, че не можем да работим, заяви Асен Василев по повод на изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

 

Видяхме за последните 12 г. управление на ГЕРБ докъде доведоха страната – най-голямата разлика между бедни и богати в ЕС, окрадена държава, допълни Василев.

 

 

„Бойко Борисов е дащен и раздава депутати, все едно са му цветя в градината. Този подход сме го виждали, когато раздаваше и милиони от джипката, за мен това е вече остаряло, хората се дразнят“, допълни депутатът Настимир Ананиев

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024