ОБЩЕСТВО

Георги, който помете 2 момичета в София, още в е дома си! Дири майка си, а полицаите го чакат да…

Георги, който помете 2 момичета в София, още в е дома си! Дири майка си, а полицаите го чакат да…

 

georgi-semerdzhiev-1

 

 

Шофьорът Георги Семерджиев, който уби две жени при зверска катастрофа в София, е задържан на адрес, на който не е официално регистриран. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата, СДВР и Националната следствена служба.

 

 

Разследването е под надзора на Софийска градска прокуратура и НСлС.

„Снощи в 23.08 часа е подаден сигналът за тежката катастрофа. Незабавно са изпратени екипи на „Пътна полиция“. Разследващ полицай е посетил произшествието. От удара автомобилът се разцепва на две части, двама души са си отишли.

 

 

Установено е, че водачът е напуснал местопроизшествието. Още в ранните часове на денонощието са предприети незабавни мероприятия за установяване на лицето”, съобщи началникът на отдел „Разследване“ в СДВР комисар Стойно Цветков.

 

 

На адреса Георги е бил установен преди около 2 часа.

От думите на разследващите стана ясно още, че мъжът е криминално проявен.

 

 

„Тестове за наркотици и алкохол чакаме, ще бъдат назначени експертизи. Има няколко лица, които проверяваме. Имам информация, че има още един пътник в автомобила, евентуално за лице от женски пол.

 

 

 

Автомобилът не е с неговите табели, защото е спрян от движение, въпреки всичко си е позволил да го кара. Установяваме дали книжката, която е представил, е валидна, защото не е издадена от български органи. Открити са полицейски атрибути в автомобила му. През деня мисля, че е извършил още едно нарушение, но не мога да съм категоричен”, добави Цветков.

 

 

 

Той не пожела да коментира какво е споделил задържания Семерджиев.

 

 

„Влязохме в жилището няколко часа, след като го бяхме установили, защото искахме законът да бъде спазен. Опасявахме се, че лицето може да е въоръжено и затова използвахме екип „Кобра“. Лицето беше вътре при влизането, в не съвсем адекватно състояние.

 

 

Беше достатъчно адекватен, за даде телефона на майка си, която да му търси защитник”, съобщи от своя страна заместник-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

 

 

Георги Семерджиев е още в жилището. В момента няма как да бъде изкаран от там, преди да е дошъл адвокатът му. След това ще бъде откаран в медицинско заведение.

 

 

„Нищо не казва, в момента е сам. След приключване на претърсването в дома му, на което той трябва да присъства, ще бъде заведен в медицинско заведение, където да му бъдат взети съответните проби. Не може да се заведе първо, защото, ако го изведем от местопроизшествието, след време неговите адвокати може да пледират, че нещо не е запазено на местопроизшествието и сме му нарушили правата“, обясни Тодоров.

 

 

 

От думите му стана ясно още, че първоначално е извършено претърсване на дома на родителите на Георги Семерджиев, но са успели по оперативен път да установят адреса в кв. „Лозенец“, на който той е задържан.

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ 

 

БЛИЦ

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024