Политика

Националният съвет на БСП решава съдбата на третия мандат

Националният съвет на БСП решава съдбата на третия мандат

zasedava-nacionalniat-savet-na-bsp-1
Националният съвет на БСП ще заседава днес. Очаква се да стане ясна съдбата на третия и последен мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-то Народно събрание.

Националният съвет на социалистите ще се събере с въпрос – дали левицата да върне празна папката на президента Румен Радев, или да предложи кабинет.

 

„Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет на партията два варианта за мандата с хоризонт петък“, обяви вчера председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. Това означава, че БСП ще задържи третия проучвателен мандат до петък.

 

От своя страна социалният министър в оставка Георги Гьоков изчисли шансовете за съставяне на правителство с третия мандат като „почти нулеви“.

 

От „Демократична България“ заявиха, че няма да коментират темата.

 

В същото време варненските депутати от ГЕРБ прогнозираха, че най-вероятният сценарий е у нас да има избори през октомври, въпреки опитите на лидера на левицата Корнелия Нинова да удължи срока за съставяне на кабинет.

 

Решението на левицата е на фона на напрежението между партиите, които доскоро преговаряха за общо управление, което се създаде след запис от заседание на парламентарната група на „Демократична България“ и последващото решение на „Има такъв народ“ да излезе от преговорите.

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024