Политика

Нинова от Бузлужда: Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава

Нинова от Бузлужда: Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава

 

1659175593

 

 

 

Оставяме финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Историческата поляна под връх Бузлуджа, където социалистите се събраха за традиционния събор на левицата. БСП отбелязва 131 години от началото на организираното социалистическо движение в България. Днес БСП даде старт на предизборната си кампания.

 

 

„Не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос, каза тя. По думите й друг предизвиква хаос – „онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се полакомиха за още милиони“. Тези сили се обединиха и свалиха правителството, посочи Нинова.

 

 

Тя се обърна към присъстващите с думите, че са тук заради солидарността и заради социалната справедливост за по-добър живот.

 

 

 

„Събира ни надеждата за социална справедливост и по-добър живот. В името на социалната справедливост управлявахме България в последните 7 месеца. И днес ни атакуват, провокират и питат как можахте да управлявате с дясна партия. Отговорът на този въпрос е тук, на поляната”.

 

 

„Това управление направи детските градини и ясли безплатни. Заради БСП в това управление хората плащат по-малко данъци. Ако БСП продължи напред, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници до 12-и клас“, отбеляза лидерът на  БСП.

 

Тя посочи още, че пенсиите са увеличени с толкова, колкото не са били увеличавани през последните 10 години. Отбеляза и увеличението на подкрепата за енергийно слабите.

 

 

От Бузлуджа БСП обявиха, че отчитат грешките в управлението, но вече гледат към следващите избори. „Нашите колективни органи ще решат под какъв формат ще се явим на изборите. Ръководството на „Има такъв народ“ показаха, че са ненадежден партньор, така че не съветвам никоя партия да се опитва да прави коалиция с тях“, каза Георги Свиленски.

 

 

А във „Фейсбук“ в навечерието на Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че влошените отношения с президента не са по тяхна вина.

 

 

„Никога не сме нападали първи президента. Но сме изненадани, от това, което прави президентската институция. Президентът поведе протеста между модела на ГЕРБ и ДПС. Той създаде „Продължаваме промяната“ и ги изтласка към властта. Негови са думите „Ако имаше повече министри като Кирил Петков, България щеше да е различна държава“, негови са думите „Гласувайте за новите партии“. И още на първия месец след като създадохме правителство за смяна на онзи модел, започна канонада от критики“, написа Нинова.

Очаквайте подробности

Нинова от Бузлужда (На живо)

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024