Политика

Петков потвърди от Гърция: За съжаление, връщаме мандата!

Петков потвърди от Гърция: За съжаление, връщаме мандата!

ezgif-5-b8ab0a288f

 

 

 

Влизаме в политическа криза, нашите партньори изчакват да видят какво ще се случи. Тази криза струва много на българските граждани. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков пред журналисти. Към този час – мандатът ще бъде върнат, допълни той.

 

 

„До този момент мисля, че мандатът ще бъде върнат, за съжаление, без да имаме подкрепата от 121 депутата. Нямаше 121 човека, които да кажат „не“ на задкулисието, въпреки многото ни опити“. Това каза пред журналисти премиерът в оставка Кирил Петков.

 

„Толкова много осъзнаваме тежестта на отговорността, която имаме, че дори в днешната сутрин всички наши депутати продължиха комуникацията с депутатите от ИТН, за да им кажат „нека да забравим политическите разлики и да взимате независими решения от задкулисието“, посочи Петков.

Той каза още, че ще подкрепят всичко, но няма да допуснат преговори с Делян Пеевски, Бойко Борисов и Слави Трифонов.

Според него се изпускат редица шансове – законопроектите, нужни за Плана за възстановяване и устойчивост, промените в КПКОНПИ и т.н.

 

 

 

Очаквам в следващия месец азерската газ вече да тече, успяхме да прекараме 1 млрд. кубични метра, които текат през другия вход с Гърция, миналата есен някой беше подписал анекс, който не беше в интересите на България.

 

 

По думите му в момента цената на азерския газ е еквивалентна на „Газпром“, но след отварянето на новата газова връзка ще падне с 30%.

 

 

 

Министър-председателят Кирил Петков е в Гърция, за да участва в официалната церемония по повод приключването на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция – България (IGB), съобщава БНТ.

 

 

Събитието се състои в района на Комотини, където заедно с премиерите на България и Гърция е и министърът на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов.

 

 

 

Газовата връзка Гърция-България ще свърже газопреносните мрежи на двете съседни държави, осигурявайки достъп на България до Южния газов коридор и до редица нови източници на природен газ.

 

Блиц

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024