Катастрофи

Полицайка пътувала в колата до убиеца Семерджиев в момента на катастрофата, помогнала му да се укрие

Полицайка пътувала в колата до убиеца Семерджиев в момента на катастрофата, помогнала му да се укрие

 

пейчева1657198325

 

 

Полицайка е пътувала в колата на бившия футболист в момента на жестоката катастрофа, съобщава NOVA, позовавайки се на свои източници=

 

Има данни за това, че служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, потвърдиха за NOVA от МВР.

 

 
Източници от разследването твърдят, че става въпрос за Симона Пейчева – служител в Първо РПУ – София, която е била на дясната седалка до Георги Семерджиев.

 

 

Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков премълча този факт, макар да му е бил известен 12 часа след катастрофата, при която бяха убити две жени

 

 

 

Автоджигитът Георги Семерджиев, който във вторник вечер, уби на място две млади жени при зверска катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, е шофирал в компанията на млада полицайка от софийското Първо полицейско управление след употреба на наркотични вещества,  с превишена скорост и с включени незаконно притежавани полицейски лампи. 

 

 

 

По неофициална информация, полицайката е отказала да съдейства на разследването, което е забавило арестуването на Семерджиев.

 

 

 

Служителката на МВР също подлежи на наказателна отговорност, тъй като е избягала от местопроизшествието и се е укрила, макар да е била наясно с фаталните последствия от престъпното деяние на шофиралия Георги Семерджиев.

 

 

По информация на Епицентър. бг  Симона Пейчева е отведена принудително на разпит, като преди това е отказвала да сътрудничи на следствието. Симона Радева е получила призовка да даде обяснения какво е търсила в автомобила на Семерджиев, но е отказала да се яви.
Това наложило тя да бъде принудително доведена пред магистратите.

 

 

симона1657198034

 

 

Все още няма офицална информация от МВР за това – защо повече от 36 часа след тежката катастрофа от ведомството не са признали, че действащ техен служител е бил в компанията на шофьора-убиец.

 

 
По случая работи дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР=

 

 

 

„Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено на тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества“. Това обяви току-що премиерът в оставка Кирил Петков, който даде извънреден брифинг заедно с вътрешния министър Бойко Рашков, както и останали служители на реда.

 

 

„От тази вечер започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотични вещества. Трагедията вчера, подобно на трагедията с Милен Цветков, сне дължи на шофиране след употреба на наркотични вещества. Никой не трябва да е над закона в България“, каза Петков.

 

 

 

Бойко Рашков обяви, че ще направят всичко възможно да стигнат до всеки виновен за катастрофата със смъртта на две млади момичета. „Този човек е без свидетелство за управление от 2005 г. До ден-днешен той е управлявал различни превозни средства, без да има право на това. През изтеклите 16 години той е имал възможност да се яви на изпит, но той не го е направил. Той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, за което ние след проверка на личните данни се оказа, е швейцарската конфедерация не е издавал такъв документ на това лице. С този документ се е представял на няколко проверки, след една от които е избягал и този документ е останал в ръцете на полицейските служители.

 

 

Имаме съмнения дали някои от полицейските служители са изпълнявали своите задължения по закон и не са се влияли от нещо друго, което да ги е мотивирало да не вземат мерките, които законът предвижда по отношение на подобни водачи. Днес с моя заповед съм разпоредил на инспектората да предприеме проверки за разлини случаи, в които Семерджиев е спиран и да установим какво отношение е взето“, обясни Рашков.

 

 

Епицентър

epicenter.bg

 

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023