Русия

Путин: Още не сме започнали сериозно в Украйна. Ако Западът иска да победи Русия, нека опитат

Путин: Още не сме започнали сериозно в Украйна. Ако Западът иска да победи Русия, нека опитат

1010x570

 

Ако западните страни искат да победят Русия, нека да опитат да го направят. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на заседание с ръководителите на парламентарните групи в долната камара на руския парламент.

 

 

Днес ние чуваме, че те искат да ни победят на бойното поле. Какво да кажа на това? Нека опитат! – заяви Путин.

 

 

Всеки трябва да знае, че Русия все още не е започнала със сериозните действия в специалната операция в Украйна. В същото време ние не отказваме преговори за мир. Но онези, които ги отказват, трябва да знаят, че колкото по-дълго те ги отказват, толкова по-трудно ще им бъде да преговарят с нас, каза руският президент.

 

 

 

„Днес чуваме, че искат да ни победят на бойното поле. Е, какво да кажеш, нека опитат“, добави той със саркастична усмивка.

 

Това стана по време на извънредна среща в Кремъл с ръководството на долната камара на парламента и лидерите на партийните групи в нея, на която им благодари за действията им в завършилата вчера пролетна сесия. „Действахте консолидирано и сплотено – като истински държавници и патриоти на Русия, за които в сложни условия междупартийните разногласия минават на заден план. Защото партии имаме много, но Родината е една и няма нищо по-важно и висше от съдбата на Отечеството“, продължи той.

 

 

 

 

 

Путин говори за геноцид спрямо хората в Донбас и че Западът е основният инициатор и виновник за случващото се, той провокирал конфликта, „за да премине към нов етап в борбата с Русия“.

 

Според него иначе нямало да се стигне до разпалването на война и въвеждането на санкции от неназованите от него държави.

 

В предавано по телевизията и от държавните новинарски агенции в интернет слово, президентът каза, че „те трябваше да разберат, че вече са изгубили още от самото начало на специалната военна операция, защото то означава и начало на кардиналната разруха на световния ред по американски и либерално-глобалисткия американски егоцентризъм“.

 

 

Преминава се вече, смята Путин, към „многополюсен свят, основан на международното право, на истинския суверенитет на народите и цивилизациите, на волята им да живеят своята историческа съдба, със воите ценности и традиции и на изграждането на сътрудничество на основата на демокрацията, справедливостта и равноправието“. Според Путин „трябва да се помни, че вече е невъзможно този процес да бъде спрян“.

 

 

„Ходът на историята е неумолим и опитите на колективния Запад да наложи на света своя нов световен ред са обречени на неуспех“, продължи той. След което подчерта, че „имаме много привърженици, включително в САЩ и Европа, а още повече по другите континенти и страни и те ще стават все повече и повече и в това няма никакво съмнение“.

 

 

„Дори в страните, които все още са сателити на САЩ, нараства разбирането, че сляпото подчинение на техните управляващи елити на сюзерена, като правило не съответства на националните им интереси, а често кардинално им противоречи“, каза Путин.

 

 

 

„С нарастването на тези настроения в обществото в крайна сметка всички ще бъдат принудени да се съобразяват“, добави той.

 

 

 

„Истината и реалността е, че народите на повечето страни не искат такъв живот и такова бъдеще, а действително се стремят не към формален и декоративен, а към съдържателен, истински суверенитет и просто се умориха да стоят на колене, да се унижават пред тези, които се смятат за изключителни и в собствен ущърб да обслужват интересите им“.

 

 

 

Това, което хората в демократичния свят, вече не искат в собствените си страни, той описа така:

– тоталитаризъм

– цензура

– закриване на медии

– произвол към журналистите и обществениците

– същата практика и в политиката, културата, образованието, изкуството, всички сфери на обществения живот в западните страни

– тоталитарен либерализъм, повсеместни забрани

всичко това бива налагано на целия свят.

 

 

В заключение Путин заяви: „Чуваме, че искали да ни победят на бойното поле. „Е, какво да кажеш, нека опитат“.

 

 

 

 

„Вече се наслушахме, че Западът иска да воюва с нас „до последния украинец“. Това е трагедия за украинския народ, но изглежда всичко отива в тази посока. Всички са длъжни да знаят, че ние, общо взето, сериозно нищо не сме и започвали“.

 

 

И предупреди, че не се бил отказал от мирни преговори, но тези, които се откажат, трябва да знаят, че „все по-сложно ще им бъде да се договарят с нас“.

 

 

 

На последните заседания на Държавната Дума депутатите приеха и редица поправки в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс като:

 

 

 

– затвор от 12 до 20 години за участие във въоръжен конфликт или военни действия, които не са в интерес на Русия

 

 

– затвор от 10 до 20 години за събиране, съхраняване и предаване на противника на сведения, които може да бъдат използвани срещу армията, но формулировките са размити така, че няма нужда да се доказва, че това е по нечие чуждо поръчение и кое точно може и не може да се използва срещу армията

 

 

– за държавна измяна ще се смята вече преминаване на страната на противника.

 

 

Едно от новите предложения е, сражаващите се проруски сепаратисти да бъдат признати наравно с воините на руската армия. Путин се кимна одобрително.

 

Източник: „Дневник“

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024