Политика

Радев с остро предупреждение към Петков и „Промяната“: Иде колапс!

Радев с остро предупреждение към Петков и „Промяната“: Иде колапс!

 

php2f7osx_559x345

 

 

Точно в девет часа днес започна поредицата от консултации при президента Румен Радев на партиите, представени в парламента. В рамките на деня са насрочени консултации с всяка една политическа група с цел Радев да определи на кого да връчи последния трети мандат в опит за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

 

 

Провеждам тези консултации с всички партии в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване на да се оползотвори последната надежда – третия мандат, каза в началото на срещата Радев.

 

 

 

Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача. Политиците в правителството и НС са там по волята на гражданите, които очакват диалог, разбирателство и решаване на техните проблеми, които растат с всеки изминал ден. Цените, особено на горивата, правят живота все по-труден. Липсата на дългосрочен договор за доставка на газ вещае студена зима и колапс за бизнеса. Пътищата могат да останат без ремонт и зимна поддръжка. Лихвите растат, много от законите по Плана за възстановяване все още не са внесени в парламента“,

 

 

 

Осъзнаваме отговорната позиция, в която сме. Уверявам ви, че най-страшните сценарии, които се чертаят от политическите анализатори, вкарват допълнителен страх в обществото, защото знаете, че азерския газ потече на еедна трета от цената на досегашните ни доставчици. От вчера индустриалното ни производство гони пълен рекорд в ЕС, така че въпреки инфлацията, правителството до момента се справя много добре. Но ние осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ, осъзнаваме,  че политическата криза трябва да се избегне на всяка цена.

 

 

 

Това каза премиерът в оставка Кирил Петков на консултациите при президента Румен Радев.

 

 

 

Ние сме тук да заявим готовността си да бъдем изцяло диалогични и да направим всичко възможно да има България работещи парламент и правителство. Единствената цена, която не сме готови да платим, е да дадем обществените средства в ръцете на шепа хора, които могат само да ограбват населението. Така че ние заставаме днес със своята диалогичност пред вас. Но много зависи и от вашето решение при кой ще отиде третия мандат, така че очакваме това решение и ако е при наши коалиционни партньори, то ние сме отворени за диалог почти на всяка цена, посочи Петков.

 

 

 

С абсолютно всички народни представители от абсолютно всички партии сме готови да говорим, които могат да взимат сами решения в парламента и не са зависими от задкулисни сили, които не са в парламента. Това е нашата позиция и готовност, допълни той.

Политика

More in Политика

радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024
big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024