Политика

Северна Македония даде на Украйна танковете Т-72, които получи от Москва да се брани от албанците

Северна Македония даде на Украйна танковете Т-72, които получи от Москва да се брани от албанците

phpm64rab_559x345

 

 

 

Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република Северна Македония потвърдиха, че страната е дарила на Украйна трето поколение танкове, съобщи МИА, цитирана от БТА.

 

 

 

Без да уточни броя на дарените на Украйна танкове, министерството на отбраната на Република Северна Македония заяви пред МИА, че танковете са неконкурентни и несъвместими със стандартите на НАТО и ще трябва да бъдат използвани допълнителни ресурси в предстоящия период за тяхното разрушаване.

 

 

Северна Македония вече дари военна техника за Украйна няколко пъти в съответствие с техните искания и нужди и в координация със съюзниците от НАТО, заяви министерството на отбраната в Скопие. Република Северна Македония като надеждна членка на НАТО, в съгласие със съюзниците и партньорите, зачитайки териториалната цялост, суверенитета и правото на самоотбрана на Украйна, като същевременно строго осъжда агресията на Русия срещу Украйна, взе решение за изпращане на министерството на отбраната на Украйна на определено количество материални средства, посочиха от ведомството.

 

 

Сръбската телевизия РТС съобщи, че конвой от македонски танкове Т-72 е потеглил в четвъртък към Украйна. Става въпрос за танкове трето поколение от батальон, който скоро ще бъде разформирован. РТС отбелязва, че в арсенала на македонската армия има 31 танка от този тип. Те били дадени на властите в Скопие през 2000 г. от Русия по време на бунта на албанците.

 

ОТ ФОРУМА:

 

 

Руснаците им ги дали да се пазят с тях от албанците, а те сега ги дават на украинците. Ние бяхме първите навремето, които им дадохме тежки оръжия, сигурно и те са отдрънчали към УкраИна… Сега за награда Големиот брат ке им даде „Абрамс“-и!

 

 

Ще скачат вече по свирката на ЕС, Франция, Англия и Германия, добре дошли в преговорния процес. Всичко ще си дадете което поискат.

 

Оф нюз

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024