Политика

След спешна среща на лидерите на 4-те ПГ стана ясно колко дълго БСП ще задържи мандата

След спешна среща на лидерите на 4-те ПГ стана ясно колко дълго БСП ще задържи мандата

 

1658483355

 

 

Корнелия Нинова взе решение за мандата.

 

 

БСП ще задържи мандата до избора на шеф на КЕВР. Това обяви вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова, след извънредна среща с ръководствата на 4-те парламентарни групи. За целта ще бъде отменена част от депутатската ваканция – от 1 до 15 август. Целта е в това време да се организира избор на нов шеф на КЕВР.

 

 

Това стана ясно от брифинга на лидера на БСП след спешната среща с лидерите на четирите формации.

 

На срещата са присъствали:  Андрей Гюров и Миросллав Иванов от ПП,  Тошко Йорданов и Ива Митева от ИТН, Христо Иванов и Атанас Атанасов от ДБ и от БСП – Корнелия Нинова и Георги Свиленски, пише Епицентър. бг.

 

 

Решението на Конституционния съд, че председателят на КЕВР е избран противоконституционно, блокира работата на КЕВР. Това заяви Нинова преди извънредната среща, пише dariknews.bg.

 

„Няма орган, който да определи цените на газ, парно, ток, вода. Не можем да въведем двете тарифи – едната за хора с по-малко потребление и по-бедни, едната за такива, които си топлят басейните и палатите. Не можем да въведем понятието енергийна бедност и да определим помощи, на фона на задаващите се трудни месеци“, категорична беше Нинова.

 

По думите ѝ това създава и нов проблем около формирането на правителство. „Чувам депутатите от вчера, че им трябват четири седмици за избора на нов ръководител на КЕВР“.

 

По думите ѝ е неразумно да се чакат четири седмици, в които БСП трябва да задържи мандата. „Не мога да държа мандата безкрайно. Въпреки, че конституцията не ни ограничава във времето, не е морално спрямо обществото“.

 

Нинова обясни, че на срещата ще бъдат обсъдени ясно срокове и ще се търсят конкретни решения за преодоляването на кризата.

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024