Криминално

Двама полицаи загинаха пометени от автобус с мигранти в Бургас след опит за бягство и гонка / СНИМКИ

Двама полицаи загинаха пометени от автобус с мигранти в Бургас след опит за бягство и гонка / СНИМКИ

 

big_5789

 

 

Двама полицаи са загинали при катастрофа в Бургас. Тя е станала след гонка с автобус, в който са пътували мигранти, предаде Нова телевизия.

 

 

 

Служебният вътрешният министър Иван Демерджиев потвърди информацията, докато пътуваше към града.

 

 

 

Младши инспектор Йордан Илиев  и старши полицай Атанас Градев са загиналите полицаи в катастрофата с автобус с мигранти в Бургас. Това съобщи пред медиите журналистът от „Флагман” Катя Касабова.

 

 

Тя каза също, че те са били едни от най-смелите полицаи в местната областна дирекция. Касабова разказа, че е познавала Йордан Илиев лично, защото той е имал отношения с нейна колежка. Бил е амбициозен и с желание да се развива в системата на МВР.

 

 

 

Катастрофата, при която загинаха двамата бургаски полицаи е станала след като на два пъти екипи на Гранична полиция са опитали да спрат автобуса, но шофьорът е отказал да се подчини. Третият екип, който е препречил пътя на превозното средство е бил на двамата загинали полицаи.

 

 

 

 

По предварителна информация, полицейският екип е препречил пътя на автобуса, в който е установено, че има мигранти и е бил преследван. Автобусът обаче буквално е помел патрулката заедно с два павилиона на тротоара.

 

 

 

Произшествието е станало около 5 часа сутринта след като е попадаена стоп палка на автобуса, но той е отказал да спре. Мигранитете са около 30 човека, между тях жени и деца.

 

 

Малко преди 5 часа тази сутрин екип на Гранична полиция е подал сигнал на автобус с мигранти да спре, но той не се е подчинил. Последвало е преследване. Полицейският екип, който е бил първи на входа на Бургас, е опитал да препречи пътя на автобуса и така се е стигнало до сблъсъка, в който са загинали двама полицаи. Това съобщи в ефира на БНТ Станимир Станев, зам. главен секретар на МВР.

 

 

В автобуса са пътували общо 47 мигранти – мъже, жени и деца, допълни Станев. Той не съобщи повече подробности, за момента няма информация за шофьора на автобуса. Няма и информация за това кога мигрантите са влезли на територията на България.

 


Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024