Политика

Демерджиев: Аз не бих арестувал Борисов в онази ситуация

Демерджиев: Аз не бих арестувал Борисов в онази ситуация

 

big_13fd

 

 

Нямам личен конфликт с Иван Гешев. Имам принципно несъгласие с това, че той е подходящ човек да ръководи българската прокуратура и нищо не  се е променило в тази посока.

Това коментира пред Нова тв слежубният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

 

 

Но прокуратура, МВР и институции не могат да воюват, защото тази война се отразява на българските граждани. Ние ще работим с всяка институция и прокурор, които искат да изпълняват функциите си законосъобразно. Ще алармираме обществеността, ако дадени прокурори възпрепятстват нашата дейност. В момента събирам данни за всички производства, по които МВР си е свършило работата, събрало е достатъчно материал, но са блокирани и няма резултати.

 

 

Ще ги събера и ще ги предам на министъра на правосъдието. Имам уверение, че той ще ги провери внимателно и ако установи бездействие, ще образува дисциплинарни наказания, така че ние ще следим много внимателно какво ще се случи с нашите производства и ще настояваме за резултати, посочи той.

 

 

Аз не бих арестувал Бойко Борисов в онази ситуация, когато това се случи, ако искате кратък отговор.

 

Не очаквайте от мен незаконни арести. Аз съм енергичен човек, действам бързо, но следвам стриктно закона. Така че докато МВР не събере достатъчно данни за даден човек, така че действията на полицията да са обосновани както трябва, няма да има арести. Нямам фикс идея да арестувам този или онзи, отговори вътршеният министър.

 

 

И увери, че като човек, който изключително много държи на закона, ще бъде безкомпромисен към свои служители, които го престъпват по един или друг начин, допълни той.

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024