Политика

Константинова разкри защо Лена Бориславова не в листите на ПП

Константинова разкри защо Лена Бориславова не в листите на ПП

 

big_000

 

 

Бившият вицепремиер Калина Константинова разкри в ефира на предаването „Лице в лице“ по БТВ защо колежката й Лена Бориславова не е в листите на „Продължаваме промяната“ за предстоящите избори на 2 октомври.

 

 

„Истината е, че Лена е един изключителен професионалист и предвид челната позиция, която тя заемаше по време на управлението във всички тези битки, които ние водихме – и срещу корупцията, и в отстояването на нашите позиции, и борба за оставането на заден план на старите политики на прехода, реално тя, предвид факта, че нямаше с какво друго да ни атакуват, нямаше корупционни схеми, нямаше друго, което да е истинско, затова атакуваха нейната личност. В този смисъл това е ненужно да се случва в една кампания и тя реши по време на кампанията да не позволява това да разсейва от основните теми, които искаме да сложим на дневен ред, така че да говорим спокойно за темите, които ни интересуват“, каза Константинова.

 

 

Самата тя няма да е лидер на листа, но ще помага в своя район „Овча купел“ в София, където е родена и израснала.

 

Бившият вицепремиер по ефективно управление от „Продължаваме промяната“ коментира и тежката катастрофа с двама загинали полицаи в Бургас днес.

 

 

„Видях как се опитва да бъде политизирана тази тема, това е изключително грозен подход. Истината е, че борбата за преборването на корупцията по границите на България е изключително тежка. Една от нашите първи стъпки бе срещу „Капитан Андреево“ и отровните храни, които влизат в страната ни. Моето детенце е на 5 годинки и няма рожден ден, в който да може да яде тортата, която му сервират, защото е алергичен към ягоди, ядки, шоколад. Това е цената, която родителите трябва да платят, за да отглеждат децата си в България. Всички тези теми понякога показват ясно как корупцията убива в един миг.

 

 

Тя е тихият убиец, който се прокрадва. Затова е важно да довършим работата си и това, което започнахме. По време на нашето управление имаше сериозен натиск на южната граница. Всичките тези каналджийски схеми са едно наследство от последните 20 години, с които трябва да се борим. Докато ние бяхме в управление нещата бяха до голяма степен под контрол“, каза тя в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024