Политика

Край на интригата: Петков и Василев решиха – ПП ще се яви сама на изборите

Край на интригата: Петков и Василев решиха – ПП ще се яви сама на изборите

big_1f32

 

 

 

ПП ще се яви сама на изборите. Това е окончателното решение на партията. Тя няма да прави предизборнан коалиция с ДБ, предаде bTV.

 

 

Също така формацията „Продължаваме Промяната“ вече е вписана в Софийския градски съд като партия и се очаква да се присъедини към вече регистрираната коалиция.

 

 

„Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната“, се казва в изявление на партията.

 

 

По-рано в четвъртък Александър Ракшиев от ПП обяви, че партията ще проведе Национален съвет, на който ще бъде обсъдено как ще се явят на изборите, предаде Нова тв.

 

 

 

Изпълнителния съвет на ПП се състои от 13 души: Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев, Андрей Гюров, Даниел Лорер, Николай Събев, Николай Денков, Калина Константинова Лена Бориславова, Венеция Нецова-Ангова, Росен Костурков, Калоян Икономов и Ивайло Шотев.

 

На 9 август съдът допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра. Според решението на съда искането за вписване е основателно и следва да се извърши, тъй като от представените към заявлението писмени доказателства се установява наличието на предвидените в закона предпоставки.

 

 
„По делото не са събрани доказателства, които да оборват верността на представените със заявлението документи“, се казва още в решението.

 

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли. На учредителното събрание са събрани над 580 декларации, а впоследствие са събрани близо 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от ПП.

 

Политика

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024