Политика

Пеканов: Не е морално да продължим търговските отношения с Русия, но и други го правят

Пеканов: Не е морално да продължим търговските отношения с Русия, но и други го правят

big_big_16b5

 

 

 

Доста скандално и нелепо изказване направи вицепремиерът Пеканов относно курса на служебното правителство за преориентация на България към Русия, а мнозина направиха връзката, че такова мислене вероятно следва и президента Радев, който е негов пряк отговорник.

 

 

В търговията има само интереси! Не политика…8-), контрират обаче хора от мрежата.

 

 

 

Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос, правим всичко възможно нещата да се случат в срок, заяви по Нова ТВ служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Може би заради инвазията в Украйна не е морално да продължим търговски взаимоотношения с Русия, но много страни продължават тези отношения, добави той, предаде OFFnews.bg.

 

 

Бели роби. На заплата. Долнопробници, които си мислят, че да си слуга на САЩ е престижно. А истината е, че то е точно толкова долнопробно, колкото и да слугуваш на Русия. Или Китай. Или Бангладеш. Еничари! , гласи друг коментар на възмутен потребител.

 

 

Не бяха приемани с добро темпо неща, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, каза за предишния парламент Пеканов.

 

 

Вместо 22 има приет само един закон. Следващият парламент ще трябва да започне с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, за да започнем работа по тях. Сред тях са Законът за обществените поръчки, законът за личния фалит и други, посочи Пеканов.

 

 

 

При сформирането на НС ще положа усилия да убедя депутатите, че трябва да приемат тези текстове спешно. България до момента не е получила пари по плана. Предстои да бъде направено първото плащане, уточни вицепремиерът.

 

 

 

Продължаваме с всички действия по европейските програми, ще работя и по темата „ОИСР“ и влизането в Еврозоната, за да може догодина да сме напълно подготвени. България не трябва да остава в периферията на Европа, каза Пеканов.

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024