Политика

Петков: Заведох дело за клевета срещу Борисов за 500 000 лв. Борисов: Издигат беззаконието в норма!

Петков: Заведох дело за клевета срещу Борисов за 500 000 лв. Борисов: Издигат беззаконието в норма!

 

collage-9-1024x576

 

 

Бившият премиер Кирил Петков заведе дело срещу лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Делото е за клевета и е за половин милион лева, обясни Петков.

 

Причината са думите на Бойко Борисов, който по-рано каза, че от ПП са взели средства от посредници и комисионни. „Този тип лъжи няма да бъдат допуснати повече“, посочи Петков.

 

ГЕРБ: КУПУВАМЕ РУСКИ ГАЗ, НО ПРЕЗ ПОСРЕДНИЦИ

 

От известно време ГЕРБ лансират тезата, че България продължава да купува газ руски газ, но през посредници. Според тях така цената на синьото гориво се увеличава с около 30%, а тези средства отиват като комисионнни в офшорни фирми, свързани с „Продължаваме промяната“

 

Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец. Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, за които той непрекъснато говори навсякъде“, каза ядосано Петков на излизане от Софийския районен съд.

 

ПЕТКОВ: ОМРЪЗНА МИ ДА СЛУШАМ ЛЪЖИ ЗА ПОСРЕДНИЦИ

 

Ще ходим до края на това дело, за да бъде осъден, категоричен е той.

 

Трябва да спрем този тип стари лъжци и мутренски похвати да сменят главната тема на деня, добави още бившият премиер.

И се закани ПП да продължат работа по реформирането на Антикорупционната комисия.

 

ПП: АРЕСТЪТ НА БОРИСОВ Е САМО НАЧАЛОТО

 

В деня, в който съдът окончателно обяви ареста на Борисов за незаконен, наследникът му на поста заяви, че арестът на Борисов е само първата стъпка.

„Много хора са разочаровани, че той още е на свобода. Това е само първата стъпка, която ще довършим след 2 октомври. Надяваме се, че той ще отиде в затвора“.

 

 

 

Според Петков МВР е събрало безспорни факти срещи лидера на ГЕРБ и той ще отиде в затвора. Освен Васил Божков имало и свидетели, че Борисов е взимал огромни суми пари през финансовия министър.

„Ние ще си продължим работата. КПКОНПИ ще ни бъде първа цел“, заяви още той.

 

По-рано лидерът на ГЕРБ заяви, че решението за ареста му е било взето по време на оргия в МС, гарнирана с пици и кристали, за което поръчали дори заря.

 

Експремиерът определи атаките на Борисов за пици с кристали, за които той спомена, като „фантазии на един стар човек, който има реални проблеми“. 

 

БОРИСОВ:  ПП ИЗДИГАТ БЕЗЗАКОНИЕТО В НОРМА, ЗА ДА ВСЯВАТ СТРАХ

 

 Бойко Борисов остана изненадан от хода на Петков. Лидерът на ГЕРБ заяви, че е очаквал едно извинение за това, което незаконният му арест е причинил на семейството му, но вместо това разбрал, че Петков ще го съди.

 

„Решението на съда днес е ясно – в заповедта ми за задържане няма описани факти, които са обосновали неоходимостта от прилагането на пршинудителната административна мярка. Вместо да се извинят на семейството ми за стреса, който причинаха, на симпатизантите на ГЕРБ, които мръзнаха в студа, на полицаите, които изпратиха да прилагат незаконни мерки, те тръгват към беззакония, коментира Борисов пред Епицентър.бг действията на Петков.

 

Издигат беззаконието в норма. А това вече е опасно, защото е първата крачка към нещо по-страшно. Искат да всяват страх, подчерта Борисов.

 

Колкото до посредниците за газа – има си документи, има си фактури, по които органите трябва да се произнесат, категоричен е Борисов.

 

 

КИРИЛ ПЕТКОВ РЪГА ЖУРНАЛИСТ С ЛАКЪТ В РЕБРАТА

 

По време на изявлението на Кирил Петков пред медиите журналистът Николай Караколев от сайта neudobnite.bg настойчиво пита експремиера има ли документи, доказващи, че „Газпром“ не взима комисионна. Не получава отговор.

 

Следва друг въпрос: „Защо Лена Бориславова не е в листите за изборите на „Продължаваме промяната?“.“ Петков отново не отговаря.

 

Караколев пита още по-настоятелно, при което Петков го сръчква с лакът в ребрата. Журналистът пита как е възможно такова поведение от един бивш премиер, но Петков продължава да не му обръща внимание, подсмихвайки се хитро. 

 

 

Малко по-късно Караколев публикува в YouTube своето видео, в което се чуват ясно въпросите му. Той го пита за скандала на деня, който гласи , че „Продължаваме промяната“, въпреки че говорят за диверсификация от Газпром са купували руски газ от Газпром чрез две дъщерни дружества на руската компания в Румъния и Швейцария на доста по-скъпи цени. Попита го също дали „тайната“ му любовна връзка с Лена Бориславова и развалянето на годежа ѝ са причината тя да напусне листите на ПП.

 

 

Експремиерът на ПП подчерта, че са успели да вдигнат пенсиите и да дадат безплатни детски градини, задачата след 2 октомври е повишаване на минималната заплата – до 50% от средната.

 
Седемте договора за американски газ пък били с 30 долара под пазарната цена в Европа. „Каквато е пазарната цена в Европа,  TTF,  30 долара надолу бе цената, която до говорихме за седемте танкера. Видяхте как за две седмици намерихме тези танкери да бъдат реално пристанати. Вчера говорих и с енергийния министър на Гърция, който каза, че има възможности и ще има и търгове за тези места, където танкерите могат да отидат“, заключи бившият премиер Кирил Петков.

 

 

Кирил Петков: Заведох дело за клевета срещу Борисов за половин милион лева

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024