Политика

Петков: Огромна грешка направих

Петков: Огромна грешка направих

big_2022com_6_

 

 

Докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, не можем да направим каквато и да е било коалиция с тях. Това заяви категорично лидерът на „Продължаваме Промяната“ и доскорошен премиер Кирил Петков.

 

 

 

„Би било много по-ценно да се говори другите политически партии дали са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас, както и да видим какви са политиките на тези партии.

 

Но да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за два месеца, даже и по-малко, няма смисъл“, посочи Петков.

 

 

Също така няма смисъл да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения на 2 октомври“, посочи Петков.

 

 

Той потвърди решението да бъдат в коалиция с „Демократична България“ при предстоящите избори, но посочи, че уточняват все още в какъв формат да се явят, така че да имат най-голям шанс за 121 депутати.

 

 

 

Оптимист съм за следващия български парламент. Миналия парламент само 4 депутата не ни достигнаха, за да имаме 121 депутата. Аз вярвам, че с правилната кампания, правилното информиране, този път тези 4 депутата ще са от другата страна. Ако всички се обединим върху мисълта това да се достигне, вярвам, че е абсолютно възможно. Ако имаме тези 121 депутата ще продължим това, което започнахме“, коментира Кирил Петков.

 

 

„Огромна грешка беше това със заплатата за Украйна, което казах. Получих вълна от критика, донякъде с право“.  заяви бившият премиер  пред „Дарик Радио“.

 

 

„Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме „троянски кон“. Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление и „ама имахме „троянски кон“ вътре звучи като оправдание“, коментира Петков.

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024