ОБЩЕСТВО

Снус – новата опасна мода сред тийнейджърите

Снус – новата опасна мода сред тийнейджърите

 

ezgif-3-b5a6836817

 

 

 

Сред новите играчки на тийнейджърите са никотиновите торбички, или т.нар. снус. Подобно на райския газ те се предлагат на всяка крачка.

 

 

Най-големите потребители, както се досещате, са именно подрастващите. Като никотинов продукт торбичките са забранени за продажба на непълнолетни. Оказва се обаче, че това е само на хартия, пише „Марица„.

Масово се продават различни вкусове от снуса на тийнейджъри, като никой не се интересува кой ще ги употребява – нито продавачите, нито институциите.

 

 

В онлайн пространството достъпът до снус също е изключително лесен. Само трябва да кликнеш, че си пълнолетен, дори и да си далеч от 18-годишна възраст.

 

 

Торбичките се рекламират като никотин за орална употреба, „който предлага на потребителя вълнуващ и удобен начин за консумиране на никотин в движение, с максимално намален риск за здравето“.  Изтъква се, че модерният продукт е без тютюн и катран и употребата му не предизвиква вредни изпарения (дим).

 

 

Да, обаче децата не се спират до едно пакетче, а поетата огромна доза никотин крие огромни рискове. Продуктът се слага на венеца, между устните и зъбите, като светкавично започва да отделя никотин. Самите тийнейджъри споделят, че ги замайва и че се чувстват в безтегловност. Вече употребени, пакетчета има разхвърляни из паркове и тепета из цял Пловдив.

 

 

 

Снусът обаче не е център на внимание в момента и не са наложени никакви рестрикции за продажбата му. В много страни пакетчетата се използват от хора, които искат да откажат пушенето и се борят с никотиновата си зависимост. В България обаче е точно обратното – подрастващите си създават зависимост и застрашават здравето си.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
big_2333

Само на 14 години си отиде слънцето ни Мария, съобщиха от английската гимназия в Бургас

април 21, 2024