Коментари

Боян Чуков: Светът се готви за война, Европа е в паника

Боян Чуков: Светът се готви за война, Европа е в паника

 

чуковbc-2-crop-c0-5__0-5-750x400-70_qMvVoNz-crop-c0-5__0-5-750x400-70

 

 

От началото на 2022 г. Путин и Си се видяха на четири очи два пъти. Първо на 4 февруари на зимната олимпиада в Пекин. И последва СВО на 24 февруари. После се видяха на 16 септември на срещата на ШОС в Самарканд, а на 19 септември Николай Патрушев пристигна в Китай за консултации по сигурността.

 

Последваха незабавно съобщения за референдуми в периода 23-27 септември в ЛДНР, Запорожка и Херсонска области (за присъединяване към РФ). В Думата бяха внесени поправки на НК за мобилизация, дезертьорство и други.

 

Май излиза, че Путин е бил откровен, когато каза: „Ние още не сме започвали“. Няма да е абсолютно невероятно преди изборите на 8 ноември САЩ да се окажат срещу РФ и Китай на два фронта.

 

Европа е в паника поради очевидна заплаха за удари на нейна територия. Снощи обявеното обръщение на Путин по телевизията не се състоя. Вероятно поради спешни преговори между САЩ и Русия. (Обръщението бе тази сутрин. Путин обяви частична мабилизация вРусия – б.р.)

 

 
Макрон не успя да се свърже по телефона с Путин, който го игнорира. Съгласно непотвърдена информация Донецк е бил обстрелван с френска гаубица „Цезар“. Французите са предоставили на ВСУ услугите на френски военен спътник заедно с шифровалните машини.

 

 

 
Американците по непотвърдени данни са започнали да доставят ракети с обсег на действие 280-300 км. Лукашенко намекна, че има готовност Беларус да премине на военни релси. Бивш външен министър на Румъния предложи на Полша и Унгария да си разделят „по братски“ част от Западна Украйна. Румънецът забрави да покани Беларус.

 

 

 
В Херсонска област, по съобщение в предаване на ОРТ, руснаците са унищожили полски танк с полски екипаж. А това е съвсем друга „опера“. Признавам, че не съм наясно как Украйна ще стане в най-скоро време пълноправен член на ЕС.

 

 

 
Светът се готви за война. СВО се превръща в КТО (контратерористична операция) или пълномащабна война. Събитията на територията на бившата УССР преминават на друга юридическа плоскост.

 

 

 
След броени дни, ако се запази тенденцията, то военни удари на НАТО/САЩ/ВСУ по ЛДНР, Запорожка и Херсонска области ще се считат за удари по територията на РФ с всички произтичащи последствия съгласно военната доктрина на Русия.

 

 

Боян Чуков, фейсбук

 

 

Коментари

More in Коментари

venelin-petkov_0

Волгин разсипа Венелин Петков: Защо стоя шест години началник, щом ти е оказван натиск?

ноември 12, 2022
димана

Петя Дикова: Сърцето ми се къса за едно детенце, което няма да спи до майка си тази нощ. Нито утре

ноември 11, 2022
d4b16c73be44440ea25305d84fd93b0c

На кафе с мафията

ноември 11, 2022
марковbig_22

Другарят Борисов, пръв евроатлантик и еталон за качество на европейските ценности у нас рече, че той е най-подготвения политик не само у нас, а и в целия свят

ноември 10, 2022
димана

Темида много спешно трябва да си свали превръзката от очите и да се обеси на нея

ноември 10, 2022
ezgif-3-e6c1ae80e5

Защо Путин има толкова много фенове у нас?

ноември 7, 2022