СВЯТ

Ексклузивно: Нещо се случва в Китай, отменени са над 60% от полетите в страната, тръгна слух за военен преврат!

Ексклузивно: Нещо се случва в Китай, отменени са над 60% от полетите в страната, тръгна слух за военен преврат!

 

 

1010x570

 

 

Непотвърдени съобщения, идващи от Китай, разкриха шокираща информация относно президента на южноазиатската страна Си Дзинпин. Въпреки че китайските медии не са потвърдили слуховете, туитовете на китайски лица предполагат, че президентът Си Дзинпин е бил поставен под домашен арест от Народната освободителна армия (НОА). Развитието идва ден след като Bloomberg съобщи, че китайски съд осъди бивш високопоставен служител по сигурността на доживотен затвор, завършвайки репресиите срещу „политическата клика“, която той ръководи срещу Си Дзинпин, само седмици преди решаваща промяна в Комунистическата партия, съобщава HW News като подчертава, че новината не потвърдена от независими източници.

 

 

 

Дженифър Зенг, китайски активист за правата на човека, който сега живее в САЩ, публикува видео в своя Twitter, в което се твърди, че НОА се придвижва към Пекин.

 

 

 
„Военни превозни средства на НОА се отправят към Пекин на 22 септември. Започвайки от окръг Хуанлай близо до Пекин и завършвайки в град Джанджиакоу, провинция Хъбей, цялата процесия е дълга до 80 км.“

 

 

Междувременно се носят слухове, че Си Дзинпин е бил арестуван, след като висши служители на #CCP са го отстранили от поста ръководител на НОА.“ Докладите също така предполагат, че почти 60% от полетите в Китай са били отменени в петък, без никакво обяснение.

 

 

Китайският автор Гордън Чанг, който също е базиран в САЩ, цитира видеоклипа на Zeng в Туитър и написа: „Това видео на военни машини, които се движат към Пекин, идва веднага след спирането на 59% от полетите в страната и задържането на висши служители. Има много дим, което означава, че има пожар някъде в #CCP. #Китай е нестабилен.“

 

 

 

Към момента на подаване на този доклад само вътрешни полети с по-малък от обичайния трафик са забелязани да летят в китайското въздушно пространство, показа Flightradar.

 

 

 

 

 

 
Слуховете също предполагат, че Li Qiaoming, генералът, служещ за Китайската народноосвободителна армия (НОА), е можел да замени Си Дзинпин като премиер.

 

 

Снимка: Туитър

 

Сред индийските политически лидери Субраманиан Суами написа Twitter:

 

 

„Нов слух, който трябва да бъде проверен: Дали Си Дзинпин е под домашен арест в Пекин? Когато Си беше в Самарканд наскоро, лидерите на китайската комунистическа партия трябваше да отстранят Си от партийното командване на армията. След това последва домашен арест. Така върви слухът“, отбелязва Суами като посочва туитове по новината.

 

Източник: dnes.dir.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

kuleba-zapadat-e-pat-kam-obshta-pobeda-407

Кулеба: Западът е на път към „обща победа на миролюбивите държави“ срещу Русия

ноември 12, 2022
1010x570

Унгария блокира €18 млрд. за Украйна и вбеси ЕС

ноември 11, 2022
ezgif-2-a69bd936b9

САЩ отнеха статута на Русия като пазарна икономика

ноември 11, 2022
php2wou8e_559x345

Балотаж в Джорджия отлага със седмици развръзката за контрола на Сената

ноември 9, 2022
big_111111

Унгария скочи срещу предложението на ЕК да отпусне 18 милиарда евро на Украйна

ноември 9, 2022
ezgif-2-746047e532

Отстъпление? Руските войски се изтеглят от Херсон, ген. Суровикин обясни защо / ВИДЕО

ноември 9, 2022