Русия

Медведев: Референдумите в Донбас трябва да бъдат проведени, териториите – присъединени към Русия

Медведев: Референдумите в Донбас трябва да бъдат проведени, териториите – присъединени към Русия

 

медведев1551686632

 

 

 

 

Бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев заяви, че е от „огромно значение“ подкрепяните от Москва ДНР и ЛНР да организират референдуми за присъединяване към Русия, предадоха Ройтерс и БТА.

 

 

В публикация в социалните мрежи Медведев посочи, че официалното превръщане на подкрепяните от Москва Донецка и Луганска народна републики (ДНР и ЛНР) в част от Русия е жизненоважна стъпка за гарантиране на интересите им и може в още по-голяма степен да оправдае употребата от Русия на военна сила за защитата им.

 

 

 
Заместник-председателят на Съвета по сигурността на РФ Медведев добави, че след приемането на ЛНР и ДНР в състава на Русия геополитическите изменения в света ще станат необратими, предаде ТАСС.

 

 

 
„След произвеждането (на референдумите) и приемането на новите територии в състава на Русия геополитическата трансформация в света ще придобие необратим характер“, написа политикът.

 

 

 

Референдумите в Донбас имат огромно значение не само за системната защита на жителите на ЛНР, ДНР и другите освободени територии, но и за възстановяване на историческата справедливост.“

 

Това написа в своя Телеграм канал бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев. В момента той е зам.-председател на руския съвет за сигурност.

 

Ето как продължава той:

 

 

„Те (референдумите – б.р.) напълно променят вектора за развитие на Русия за десетилетия. И не само на нашата страна. Защото след тяхното провеждане и приемането на новите територии в състава на Русия, геополитическата трансформация в света ще придобие необратим характер.

 

Посегателството върху територията на Русия е престъпление, извършването на което позволява използването на всички сили за самозащита. Но не по-малко важно е, че след промените в конституцията на нашата държава, нито един бъдещ ръководител на Русия, нито едно длъжно лице, не би могло да върне нещата назад.

 

 

Именно затова от тези референдуми така много се страхуват в Киев и на Запад. И именно затова те трябва да бъдат проведени.“

 

Превод и редакция „Епицентър“

Русия

More in Русия

83ae756ebabf41b681aeef08474f48c1

Роснефт заплаши да спре доставките на петрол по тръбопровода „Дружба“ след конфискацията на клоновете й в Германия

септември 16, 2022
rusia-predupredi-sasht-da-ne-dostava-raketi-s-dalechen-obseg-na-kiev-1

Русия отново предупреди САЩ: Това е „червена линия“, ще станете страна в конфликта!

септември 15, 2022
386820

Основният опонент на Путин застана редом до него за войната в Украйна, зове за единство и всеобща мобилизация

септември 13, 2022
original

Путин: Западът не може да ни изолира, санкциите застрашават целия свят и той се обръща към Азия

септември 7, 2022
putin_vostok2

Истински военни действия с бойни снаряди и ракети в Далечния изток, Путин е там!

септември 6, 2022
газпромitem_53acac8069b210

„Гардиън“: След рекордните печалби „Газпром“ превежда 10 млрд. долара на Кремъл

септември 1, 2022