ОБЩЕСТВО

Обадиха се на наш тираджия в Турция, а той само отрони: Умирам! Ето какво стана после / СНИМКИ

Обадиха се на наш тираджия в Турция, а той само отрони: Умирам! Ето какво стана после / СНИМКИ

ezgif-1-d728b0eb16

 

 

Турски лекари спасиха български шофьор на ТИР, превозвал товар от Мерсин за България. Юри Асенов Чернев припаднал зад волана, след като му прилошало в квартал Позанти на град Адана, съобщава „Марица„. 

 

 

От фирмата в България забелязали аномалия в сигналите от GPS-а на камиона. Обадили се на шофьора, но той само успял да вдигне телефона и да каже „Умирам“.

Чернев (56) е женен и има две деца. Той заредил камиона с изолационен материал от квартал Тарсус на Мерсин и тръгнал на път за България. След около час, докато изкачвал склон в район Позанти покрай Адана, внезапно му прилошало. Шофьорът в последния момент успял да спре камиона и едва избегнал катастрофа.  Междувременно GPS устройството на ТИР-а подало сигнал до българската централа на фирмата, за която той работи, че камионът е спрял в нарушение на навигационния план. Разбирайки, че ситуацията е извънредна, от България се обадили на Чернев, който дал да се разбере, че е в критично състояние.

 

 

 

 

 

След като мениджърите на фирмата в България се свързали с турското Министерство на здравеопазването, на мястото, където спрял ТИР-ът, била изпратена линейка. Тя откарала Чернев в безсъзнание в Учебно-изследователската болница в Адана. Установили, че шофьорът има дихателна и остра бъбречна недостатъчност поради инфекция, дължаща се на бактерия от салмонела.

 

 

В болницата той останал в реанимация 16 дни, под контрола на специалиста по анестезия и реанимация д-р. Есра Айбал. След това бил преместен в нефрологията, където за него се грижел специалистът доц. д-р Емрах Гюнай.

 

 

 

 

Междувременно в болницата пристигнали дъщерите на шофьора Ралица и Николина. Те обяснили пред медиите, че са дошли в Турция веднага щом са научили, че баща им е в болница. „Баща ми беше в безсъзнание 16 дни. Състоянието му беше много тежко.

 

 

Но тук всички – от управителите на болницата до лекарите, от сестрите до чистачките, се погрижиха за нас по най-добрия начин. Не мога да ви благодаря достатъчно. Положиха големи усилия. Ако не бяха интересът и усилията на турските здравни специалисти, баща ми нямаше да е жив. Никога няма да забравим интереса и любезността, проявени към нас”, не скри вълнението си Ралица.

 

 

 

 

 

„Отново се родих“, призна тираджията, който не помни много от преживяното. „Според дъщерите ми лекарите тук са положили много усилия да ме спасят. Благодаря на всеки един от тях“, каза той.

 

 

 

Ст.н.с. д-р Емрах Гюнай предостави информация за състоянието на българина: „Нашият пациент дойде с дихателна недостатъчност поради бактериална инфекция и остра бъбречна недостатъчност. След интензивните прегледи го прехвърлихме в клиниката към нефрологичната служба. При проследяването бъбреците му също се подобриха“, посочи той.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

марковbig_22

Много ме боли за украинските момчета, които загиват хвърлени като животни в неравен и напълно необоснован бой

септември 19, 2022
phpyo8tjk_559x345

Жълтите павета пред НС след ремонта (СНИМКИ)

септември 19, 2022
8239930dbddcc16c1050d4e64cbfe18a

Тъжна вест: Отиде си актьорът Досьо Досев / СНИМКИ

септември 19, 2022
d5611ce9a3f44deb87536a3cfb0d1966

Скандал! „Възраждане“ показа тайния план на правителството за въвеждане на еврото / ВИДЕО

септември 19, 2022
big_ce244217130c4200a2b3443b5983fa08

Министър Христов: Получихме отговор от „Газпром“

септември 18, 2022
касова бел

Вижте как ни правят на идиоти в супермаркета. Това касова бележка ли е?

септември 18, 2022