ОБЩЕСТВО

Полицията издирва сина на Софи Маринова за трафик на бежанци

Полицията издирва сина на Софи Маринова за трафик на бежанци

 

Софи

 

 

 

МВР издирва сина на Софи Маринова Лоренцо, за да го разпита във връзка с разбита каналджийска схема за трафик на мигранти край Бургас. Следа от 20-годишно момче, което се пробва като фолк певец и актьор, обаче няма, съобщава Флагман.

 

 

Според изданието, Лоренцо се издирва заради твърденията на 21-годишния арестант Иван С., който бе задържан в петък да прекарва група бежанци край Русокастро.

Пред разследващите, Иван твърдял, че синът на Софи Маринова го взел от строителен обект в София, качил го на БМВ-то и закарал до Дебелт. На входа на селото, колата е спряна от патрулен автомобил и имената на двамата са записани в списъка на проверявани лица.

 

 

Иван С. твърди, че Лоренцо го оставил в Дебелт, дал му ключовете за джип „Сузуки Витара“, който бил с пълен резервоар и GPS точка, от която да вземе бежанците, както и указания за обратното връщане до София.

 

 

Иван качил нелегалните, но не е бил предупреден, че вече има нов пункт за проверка край Русокастро, където е станал лесна плячка на граничните служители.

 

 

21-годишният общ работник в строителството от София обявил пред разследващите, че ще разкаже всичко, защото бил ядосан, че пратен като пушено месо – неподготвен и подведен.

 

 

МВР са предприели мерки незабавно да разпитат Лоренцо, но той не бил открит на постоянния си адрес. Софи Маринова и мъжът й Гринго не давали обяснения къде е 20-годишният младеж. Телефонът му също не отговарял.

 

 

Междувременно е изискана разпечатка, за да се установи дали и колко пъти Лоренцо е говорил с Иван С. Извършват се и друг тип процесуални действия, които засега разследващите искат да запазят в тайна. Целта е да се изясни дали твърденията са арестанта Иван са верни, или той иска да натопи сина на Софи Маринова.

 

 

Според източници, Иван С. е наел един от добрите бургаски адвокати – упълномощен, а не служебен, който ще го представлява в понеделник на мярката за неотклонение. Кой е платил хонорара му – остава загадка.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

сашко

Близък на бащата на изчезналия Сашко публикува актуални СНИМКИ на детето отпреди 4 дни

ноември 13, 2022
maikata-na-ivancheva-shte-gledam-vnuka-si-imame-edna-savremenna-inkvizicia-na-borisov-1

Майката на Иванчева: Ще гледам внука си, един ден ще му кажа истината

ноември 13, 2022
ристе-радев

Социолог очерта катастрофата с третия мандат, ДБ да не се облизват, аут са от играта, а Янев…

ноември 13, 2022
Румяна Ченалова

Войната не е това, което виждаме. Какво всъщност се случи в Херсон и защо?

ноември 13, 2022
valeri-simeonov-1-655x368

Симеонов: Оградата е изградена добре, в Бургаско и невестулка не може да мине

ноември 13, 2022
petko_dobrev

Петко Добрев: С руското отстъпление Путин спаси един мини-Армагедон в района на Херсон

ноември 13, 2022