Русия

Путин: Западът не може да ни изолира, санкциите застрашават целия свят и той се обръща към Азия

Путин: Западът не може да ни изолира, санкциите застрашават целия свят и той се обръща към Азия

 

 

Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който, по думите му, се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

 

 

В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с „агресивен“ опит да наложи доминацията си в целия свят. Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход.

 

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде „невъзможно“ да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена.

 

 

 

След налагането на санкциите, Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин, цитиран от БТА.

 

 

 

Той предложи и да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Путин ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на руския държавен глава пред Източния икономически форум.

 

 

 

 

Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа). Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние с него изработихме механизма за износ на украинско зърно, каза Путин.

 

 

Споразумението за възобновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за постигане на договореността – ООН и Турция.

 

 

 

Гласове, БТА

More in Русия

phplubip2_559x345

Русия с важно изявление за случаите, в които може да прибегне до ядрено оръжие

ноември 2, 2022
1667058564-khkhkh

Русия скъса зърнената сделка след атаката по Черноморския флот в Севастопол, полковник от ВСУ разкри подробности (ВИДЕО)

октомври 29, 2022
1010x570

Русия заплаши Мъск, че може да му събори сателитите Starlink

октомври 28, 2022
лгбт

Руската Дума единодушно забрани ЛГБТ пропагандата, глобите стигат 6500 долара

октомври 27, 2022
УКАЗ-ПУТИН

Путин обяви военно положение в новоприсъединените области от Украйна

октомври 19, 2022
02ac875c52bcfbce4bf90e34ac9669e9

Терористи убиха 11 доброволци руснаци на учебен полигон

октомври 16, 2022