Политика

Радев свали фуражката: Няма да признаем абсурдните референдуми в Украйна (ВИДЕО)

Радев свали фуражката: Няма да признаем абсурдните референдуми в Украйна (ВИДЕО)

 

 

big_101

 

България няма да признае референдум в конфликтите зони в Украйна, където се водят военни действия. Това обяви президентът Румен Радев като обясни, че подобни намерения са правен абсурд.

 

 

 

Участие в срещата взеха министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът по икономическите политики и служебен министър на транспорта Христо Алексиев, служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, министърът на отбраната Димитър Стоянов и други.

 

 

„Заклеймихме руската агресия като категорично недопустимa. За съжаление стремежът за военна победа задушава призивите за мир.

 

 

Решението на президентът на руската федерация ще ескалира конфликта, недопустимо е 3 десетилетия след студената война отново да се разиграва ядрената карта.

 

 

Референдумите в зоната на бойните действия, където падат снаряди са абсурд и България няма да ги признае. Въпреки, че към момента няма пряка военна заплаха за България, рисковете се отбелязват и България работи усилено за своята сигурност“, чрез укрепване на своите сили, каза президентът.

 

 

 

 

По неговите думи, България подкрепя санкционния режим на съюза, но Европа е длъжна да търси и решение за намаляване ефекта на санкциите.

 

 

„Цената на ескалацията ще се плати от гражданите. България е сред най-засегнатите държави. Ескалацията на конфликта може да засегне и горивата, както и производството на петрол в България.

 

 

 

Сега е моментът за обединение пред лицето на кризата. Сега е моментът да се постигне такава избирателна активност, която да даде легитимност на следващия кабинет.

 

 

 

Сега е моментът да разберем, дали ще продължат усилията за диверсификация на енергиините доставки чрез прозрачни търгове. Какви ще бъдат алтернативните решение, след като се приеме ембаргото върху петролните доставки.

 

 

 

 

 

 

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

kiril-petkov

Шоу! Баби от Банкя се гаврят с Кирил Петков в центъра на София: Не те ли е срам, кажи! ВИДЕО

юли 23, 2024
главун

Питат Главчев: Защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожарите – във фургон?

юли 23, 2024
запрянов

Запрянов: НАТО има готови 500 000 души за разполагане и превъзхожда всеки възможен противник

юли 22, 2024
пп-дб-радев

Очаквано, ПП-ДБ приеха втория мандат и го върнаха веднага неизпълнен

юли 22, 2024
четирима дрибей

Атанасов, Петков и Пеевски с охрана от НСО, назначена с общо решение – заради руски заплахи и страх от Путин

юли 21, 2024
452254999_10160235169436367_7116842843305963236_n_1638622628802926974_big

Жителите на село Воден изгониха Петков и Денков: Изчезвайте екскурзианти такива!

юли 20, 2024