ИНЦИДЕНТИ

Син на прокурор уби с мотор 24-годишния Ренато при нелегална гонка в София?

Син на прокурор уби с мотор 24-годишния Ренато при нелегална гонка в София?

ренато

 

 

Млад мъж загина на място при тежък пътен инцидент миналата седмица. Бил е блъснат от мотор, докато пресичал участък над Северната скоростна тангента в София, който е затворен за движение сега. Трасето системно се ползвало за нелегални гонки, уточни БНТ.

 

 

 

Инцидентът е станал малко преди полунощ на 5-ти септември. По данни на близките на 24-годишния Ренато Стилиянов, група приятели се събрали на затворения за движение участък, но не за гонка. Те разказват, че младият мъж опитал да пресече пътното платно, когато бил блъснат от моторист, който също присъствал на сбирката.

 

 

Ренато загинал на място, а водачът на мотора е пострадал при сблъсъка и откаран в болница. Близки на загиналия искат да разберат истината за смъртта на момчето – при какви обстоятелства той е загубил живота си.

 

 

 

След като научил за смъртта на Ренато, неговият брат започнал да търси свидетели. Научил от очевидец, че в злополучната нощ група приятели и познати се събрали с мотори в участък, който не е отворен за движение.

 

 

„Дошли са да се видят и едното от момчетата е тръгвало в тъмното надолу да обърне, връщайки се дава на няколко пъти газ, спира да дава газ и всички мислят, че той ще спре при тях и брат ми решава да пресече, за да отиде до тоалетната и в този момент другият шофьор го блъска“, разказа Стилиян Стилиянов – брат на Ренато.

 

 

 

„Това място беше използвано за сбирки, за гонки и т.н. В конкретната вечер е нямало нищо, просто те са се събрали да се видят един друг, да пушат по цигара. Той не е карал мотора, в смъртния акт пише пешеходец“, обясни Никола Стоилов – приятел на Ренато.

 

 

 

Близките на Ренато поискали да видят мотора му, с който той отишъл до мястото. Оказало се, че е в момче от компанията, което им го върнало четири дни след инцидента. Изчезнал единият от телефоните му. Близките му проверили облачната система за съхранение на данни, където автоматично се запазвали всичките му снимки и контакти.

 

 

 

„Няма абсолютно нищо на телефона, дори и негови снимки, както и телефонни номера, абсолютно нищо няма на него. Дори да е имало нещо, не можем да разберем в момента“, каза Стилиян Стилиянов – брат на Ренато.

 

 

 

По данни на Спешна помощ, сигналът за инцидента е получен в 23:53 часа. Четири минути след полунощ линейката вече е била на място. Медиците констатирали смъртта на пешеходеца, а мотористът бил откаран в болница. От СДВР заявиха, че са отрицателни пробите за алкохол и наркотици на моториста. Съобщават още, че са извършили оглед на място и е образувано досъдебно производство.

 

 

 

Близките на загиналото момче твърдят, че човекът, който го е блъснал, е син на прокурор. Според тях той често нарушава правилата на пътя. До момента тази информация остава непотвърдена.

 

lupa.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

1394142

Ето я 18-годишната, която помете 5 автомобила след употреба на алкохол и наркотици!

септември 14, 2022
екшън

Екшън на „Капитан Андреево“: Шофьор се опита да прегази гранични полицаи, те стреляха по него

септември 13, 2022
kristian-e-neizvesnost-3-dni-vizhdali-858

Трагедия: Намериха мъртъв 18-годишния Крисиан Маринов

септември 13, 2022
СТРЕЛАbig_202com_4_

150-килограмова стрела на кран е паднала върху Динко

септември 11, 2022
78118a2c0b16e4d67a3bb953e06bba37

Грозно: Пребиха кандидат-депутат от БСП в столичния кв. „Лозенец“

септември 10, 2022
ezgif-4-c9634fd9db

Зловеща мистерия: Млада майка си тръгна след работа в Перник и изчезна безследно преди 8 дни

септември 9, 2022