Политика

Скандал! Социолози към Хазарта, Кирил и Асен: Кажете името на агенцията, която ви е искала пари за процент отгоре

Скандал! Социолози към Хазарта, Кирил и Асен: Кажете името на агенцията, която ви е искала пари за процент отгоре

1010x570 (3)

 

 

14  социологически агенции, обединени в „Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение” (BAMOR) реагираха срещу изказване на Ицо Хазарта по Нова тв.

 

 

 

Изследователите на общественото мнение изразиха възмущението си от твърдение на рапъра, който е  кандидат-депутат, че „социологическа агенция е искала през 2021 г. 100 хиляди лева за публикуване на данни в полза на „Продължаваме промяната“. Изказването си Христо Петров е направил в предаването „На фокус с Лора Крумова“ по Нова телевизия на 18 септември 2022 г. 

 

 

 

В декларация до медиите социолозите настояват Христо Петров и ръководството на „Продължаваме промяната“ в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев  „да назоват публично агенцията, която (цитираме) „на миналите избори ни е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре“ (край на цитата)“.

 

 

Ето и пълния ѝ текст:

 

 

Декларация по по повод изказването на кандидат-депутата Христо Петров в интервю за предаването „На фокус с Лора Крумова“ по Нова телевизия от 18 септември 2022г., че „социологическа агенция е искала през 2021г. 100 хил. лева за публикуване на данни в полза на „Продължаваме промяната“

 

 

„Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение” (BAMOR) настояваме Христо Петров и ръководството на Продължаваме промяната в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да назоват публично агенцията, която (цитираме) „на миналите избори ни е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре“ (край на цитата).

 

 

 

Подобни без адресни коментари не само вредят на работата на онези агенции и анкетьори, които добросъвестно и според професионалните стандарти извършват социологически проучвания, но и чрез създаването на недоверие към всички поддържат корупционна среда, срещу която ПП декларира, че се бори.

 

 

 

Със съжаление отбелязваме, че подобни атаки се случват в дните на национална предизборна кампания, когато резултатите от социологически проучвания имат още по- висока информационна стойност за обществото ни.

 

 

 

Апелираме към всички анализатори – социолози, политолози, журналисти, граждански организации и др., да се присъединят към нашата позиция за неразпространение на без адресни обвинения и да изискаме изясняването на този случай, вместо да се захранват поредните скандали.

 

Политика

More in Политика

166817757915884

Изненадващ сблъсък в парламента: Новият политолог Кобрата дебатира с Кирил Петков и Лорер

ноември 11, 2022
phpmhwndw_559x345

Ешелон с техника от Северна Македония мина през България на път за Украйна / ВИДЕО

ноември 11, 2022
big_big_borisov-btv

Борисов се вкара в голям капан с изтървана реплика по БТВ: Цитира вътрешна информация от разследването за кюлчетата!

ноември 11, 2022
big_166808464862482

Борисов пред Пик: Дъщеря ми пометна от стреса

ноември 11, 2022
phpc2ykp8_559x345

Ива Митева напусна Слави: Продължавам без ИТН, трябва да се спре с вождисткия модел

ноември 10, 2022
тренировка

България се включва в тренировъчната военна мисия на ЕС за подпомагане на Украйна

ноември 10, 2022