Коментари

Слушам „ военни експерти“ по НОВА и се питам – аз ли съм изгубила ума си или има друго?

Слушам „ военни експерти“ по НОВА и се питам – аз ли съм изгубила ума си или има друго?

Румяна Ченалова

 

 

Слушам „ военни експерти“ по НОВА и се питам – аз ли съм изгубила ума си или има друго?

 

 

Един от военните експерти , коментирайки обявената от Путин частична мобилизация, предложи незабавно да се свика Народното събрание, което е разпуснато!

 

Друг заяви, че само подкрепата на Украйна ни осигурява сигурност.

 

 

Напомням, че съгласно чл.100 ал.5 от Конституцията президентът обявява положение на война при въоръжено нападение срещу страната или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения, военно или друго извънредно положение, когато Народното събрание не заседава. В тези случаи то се свиква незабавно, за да се произнесе по решението.

 

 

В хипотезата „неотложно изпълнение на международни задължения“ по смисъла на Североатлантическия договор е нужно да е нападната страна – членка на НАТО.

 
Да, НАТО воюва с Русия, но неофициално и не по смисъла на този договор. Стотици натовски офицери – американски, английски, френски и т.н. участват на страната на украинците, но не за правата им, а срещу Русия.

 
Путин провали плановете на либерало- глобализма – да разположат в Украйна достатъчно количество военни бази, Украйна да стане ядрена държава / заявление на Зеленски на европейски форум от октомври 2021год/ и Украйна да стане член на НАТО, след което да провокират военен конфликт с Русия.

 
Путин ги изпревари със СВО, която планирано се провежда достатъчно бавно и щадящо цивилните граждани. СВО имаше ясно обявена цел – укро- нацизма и защита на подложеното на военни атаки и избиване на невинни граждани в продължение на 8 години население на Донбас.

 
Днес Путин обяви частична мобилизация и постигна целта си – всеобща истерия на глобалистите и превзетите от тях държави. Страх и усещане за бедствие. Това ще породи разделение и вътрешни конфликти в еднополюсния модел – между стратезите и зависимите. Референдумите в Донецк и Луганск ще присъединят двете държави / които Русия призна за такива/ към Руската федерация. Референдуми, а не завоевателни действия. За какви териториални претенции тогава говорим?

 

 

 

 

Направи ли искане Путин още през февруари НАТО да се редуцира до старите си граници преди 1990г.?Защо?Защото натовските държави обградиха Русия и извършваните в последното десетилетие действия недвусмислено показаха целта на САЩ и НАТО- унищожаването на Русия.

 

 
Не бива да забравяме, че Путин воюва на няколко фронта. Глобализмът трайно присъства в руските държавни и частни структури. Само за сравнение – от 1992год. до сега, първо Българо – американският инвестиционен фонд, а после „ Америка за България“ са инвестирали „ в подкрепа на демокрацията“ общо 400 млн долара.Какво ли е в Русия?
Путин воюва и с превзетия и контролиран от САЩ Европейски съюз. Икономическите санкции срещу Русия предизвикаха съответната реакция. Европа беше жертвана.

 

 

 
Путин воюва срещу петродолара и доминацията на САЩ на световния пазар. Обединяването на едни от най- големите държави в Азия е на път да срине колониалната система на еднополюсния модел.
За какво му е на Путин Украйна, ако с него срещу мастодонта САЩ застават държави като Китай, Индия, Пакистан, Иран и т.н .Русия е богата на суровини. Тя има нужда от пазари и сигурност. Общата територия например на влизащите в ШОС страни е над 30 млн. кв. км, което представлява над 60% от територията на Евразия, а нейният цялостен демографски потенциал е повече от четвърт от населението на планетата.

 

 

 
Украйна е жертва, както всички, подчинени на правилата на еднополюсния модел.
И да, България е обвързана от задълженията си като държава – членка на НАТО, но и има правото да изисква тези задължения да възникват само и единствено, когато са налице предвидените в договора условия.
Такива не са налице. Не е нападната държава- членка на НАТО и военният конфликт в Украйна не поражда никакви задължения по договора.

 

 

 

 

Няма никаква пречка България да запази неутралитет.
Ще го решат политиците. Решението им ще определи продължителността на политическият им живот, защото цената е живота и сигурността на българските граждани.

 

 

 

 
А Русия – Русия несъмнено ще е победител, защото на нейна страна е истината и правдата.И тук не става дума за комунизъм, а за морал и човечност.Русия не е същата, както и България не е .
Светът се променя и това е неотменимо.Старият модел е изчерпан и вредоносен за човечеството.
Връщане назад няма.

 
Румяна Ченалова

Коментари

More in Коментари

chukov

Боян Чуков: Играта със зърнената сделка загрубя. Варшава, Будапеща, Братислава и Букурещ се усетиха

септември 19, 2023
denkov-vi-parzala-1

Денков ви пързаля! Да заблуждаваш цял един народ, чрез завистта на бедни срещу богати е недостойно за какъвто и да е политик

септември 19, 2023
ZEM31

Терористи, каквито и да ви наричат, дерзайте! Не се оставяйте на мишоците с бели ръкавели да ви решават съдбата

септември 18, 2023
нешка960-600-nagrazhdavat-neshka-robeva-i-iliana-raeva-na-korbej-eson

Нешка Робева: Сега! Ако сме народ… Длъжни сме, заради спасението на деца и внуци

септември 17, 2023
960x540

Мартин Карбовски: Мушморокът, който се дърви

септември 17, 2023
слава у

Вижте добре това лице! Това лице работи срещу интересите на България и българския народ!

септември 14, 2023