СВЯТ

Третата световна е на прага! САЩ удрят Русия, ако извади ядрено оръжие

Третата световна е на прага! САЩ удрят Русия, ако извади ядрено оръжие

f293b49658b20e6d6675ce1dc5207216

 

 

Третата световна война е на едно копче разстояние! Америка ще отвърне с “опустошителен удар” срещу руската армия, ако Владимир Путин използва ядрено оръжие в Украйна, предупреди бивш командир на американската армия.

 

 

Пенсионираният генерал-лейтенант Бен Ходжис каза, че САЩ може да се опитат да “унищожат Черноморския флот или руските бази в Крим”.

 

 

Коментарите му идват, след като руският президент отправи смразяващо предупреждение към западните лидери, настоявайки, че ще използва “всички средства”, необходими за защита на територии, завзети или планирани да бъдат анексирани от силите на Кремъл.

 

 

Малко след това китайският президент призова армията на страната да се съсредоточи върху подготовката за реална битка. Според местни медии на семинар в Пекин, посветен на националната отбрана, Си Дзинпин отправил редица конкретни инструкции.

 

 

 

Още от 2015 г. Пекин се опитва да създаде ултрамодерна армия, която да може, ако е необходимо, да отблъсне всеки враг. В обръщението към военните китайският лидер не споменава Украйна, но то дойде броени часове след мобилизацията, обявена от Путин. В отделно изявление Китай призова за “примирие чрез диалог и консултации”.

 

 

 

Генерал Ходжис, който командваше американската армия в Европа между 2014 и 2018 г., подчерта, че “възможността” Путин да нареди ядрен удар срещу Украйна е “много малко вероятна”.

 

 

Според него използването на всякакви стратегически оръжия за масово унищожение ще бъде посрещнато с бърза и остра реакция от президента Джо Байдън. “Той (Путин) знае, че САЩ ще трябва да отговорят, ако Русия използва ядрено оръжие”, каза генералът.

 

 

 

Потенциалните зони на атака за САЩ, ако Русия наистина нанесе ядрен удар, може да включват военноморското пристанище Севастопол на западния бряг на Крим, което е окупирано от силите на Кремъл, откакто полуостровът беше анексиран през 2014 г.

 

 

Притеснена, Москва вече премести някои от своите щурмови подводници от Кримския полуостров към Южна Русия поради опасения, че ще бъдат поразени от украински огън на далечни разстояния, твърди британското разузнаване.

 

 

 

В ежедневен брифинг във вторник Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви, че тези подводници “почти сигурно” са били преместени в Краснодарския край в континентална Русия.

 

Лупа бг

СВЯТ

More in СВЯТ

dda1be23d_vereshyk_twitter

Киев се закани: До 5 години затвор за всеки украински гражданин, гласувал на референдума!

септември 21, 2022
брюкселphpq9s68z_559x345

Брюксел наду мускули срещу Путин: Нов пакет санкции за Русия и още оръжия за Киев

септември 21, 2022
Kadirov-696x387

Кадиров: Всички наши предишни действия сега ще изглеждат като детски шеги

септември 21, 2022
шойгу

Шойгу: Ще бъдат повикани около 300 000 войници на бойното поле, студентите няма да са сред тях

септември 21, 2022
путинbig_331

Путин обяви частична военна мобилизация в Русия

септември 21, 2022
big_8683

Генералният секретар на ООН: Държавите са блокирани от колосална световна дисфункция

септември 20, 2022