Русия

Истински военни действия с бойни снаряди и ракети в Далечния изток, Путин е там!

Истински военни действия с бойни снаряди и ракети в Далечния изток, Путин е там!

putin_vostok2
Истински военни действия с бойни снаряди и ракети се провеждат на полигона Сергеевский в Приморския край на Далечния изток.
Учението ”Восток 2022” е генерална репетиция за Трета световна война, смятат военни наблюдатели. На специалния наблюдателен пункт, охраняван от около двеста елитни бойци от Спецназ, присъства руският президент Владимир Путин.

 

 

 

Официални гости има и от страните, които участват в маневрите с над 50 000 бойци и командири. Те се ръководят от руския министър на отбраната Сергей Шойгу и шефът на Генералния щаб ген. Валерий Герасимов.

 

 

Участват части и подразделения от Азербайджан, Алжир, Армения, Беларус, Индия, Киргизстан, Китай, Монголия, Таджикистан и Русия, а също Казахстан, Лаос, Мианмар, Никарагуа и Сирия.

 

 

 

В заключителния етап ще се приложат всички видове оръжия, включително оперативно-тактически ракетни комплекси „Искандер-М“. Основните цели са превземане на населено място с масиран удар с артилерия и авиация, както и преминаване в настъпление, а също и разгром на основната група войски на противника.

 

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков информира медиите, че всичко преминава по план и пълен ред. В някои медии обаче се промъкна информация, че е възникнало напрежение между военни от Армения и Азербайджан, заради старата вражда около Нагорни Карабах.

 

 

 

Песков добави, че Путин ще проведе среща при закрити врата с министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

 

Ученията, които започнаха в четвъртък и ще продължат до утре, включват маневри с изтребители, изпробване на техника за противовъздушна отбрана и симулация на разминиране на Японско море, предаде Франс прес. По данни на Москва в учението са включени над 50 000 военни, над 5000 единици бойна техника, в това число 140 летателни апарата и 60 военни кораба.

 

 

Наблюдатели смятат, че с това мащабно учение Путин демонстрира пред Запада сила и мощ и прави заявка за следващия етап от войната в Украйна. Чуждите участници пък са му нужни, за да покаже на НАТО, че в евентуален конфликт, разполага със силни съюзници, които макар и разединени помежду си, могат да се обединят в обща военна цел.

 

БТА, Епицентър, Фрог нюз

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024