Русия

Медведев: Референдумите в Донбас трябва да бъдат проведени, териториите – присъединени към Русия

Медведев: Референдумите в Донбас трябва да бъдат проведени, териториите – присъединени към Русия

 

медведев1551686632

 

 

 

 

Бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев заяви, че е от „огромно значение“ подкрепяните от Москва ДНР и ЛНР да организират референдуми за присъединяване към Русия, предадоха Ройтерс и БТА.

 

 

В публикация в социалните мрежи Медведев посочи, че официалното превръщане на подкрепяните от Москва Донецка и Луганска народна републики (ДНР и ЛНР) в част от Русия е жизненоважна стъпка за гарантиране на интересите им и може в още по-голяма степен да оправдае употребата от Русия на военна сила за защитата им.

 

 

 
Заместник-председателят на Съвета по сигурността на РФ Медведев добави, че след приемането на ЛНР и ДНР в състава на Русия геополитическите изменения в света ще станат необратими, предаде ТАСС.

 

 

 
„След произвеждането (на референдумите) и приемането на новите територии в състава на Русия геополитическата трансформация в света ще придобие необратим характер“, написа политикът.

 

 

 

Референдумите в Донбас имат огромно значение не само за системната защита на жителите на ЛНР, ДНР и другите освободени територии, но и за възстановяване на историческата справедливост.“

 

Това написа в своя Телеграм канал бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев. В момента той е зам.-председател на руския съвет за сигурност.

 

Ето как продължава той:

 

 

„Те (референдумите – б.р.) напълно променят вектора за развитие на Русия за десетилетия. И не само на нашата страна. Защото след тяхното провеждане и приемането на новите територии в състава на Русия, геополитическата трансформация в света ще придобие необратим характер.

 

Посегателството върху територията на Русия е престъпление, извършването на което позволява използването на всички сили за самозащита. Но не по-малко важно е, че след промените в конституцията на нашата държава, нито един бъдещ ръководител на Русия, нито едно длъжно лице, не би могло да върне нещата назад.

 

 

Именно затова от тези референдуми така много се страхуват в Киев и на Запад. И именно затова те трябва да бъдат проведени.“

 

Превод и редакция „Епицентър“

Русия

More in Русия

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024