Политика

Нов скандален запис с Бойко Борисов! В Москва са бесни – 400 млн. евро дадени от Газпром за „Южен поток“, ги няма / АУДИО

Нов скандален запис с Бойко Борисов! В Москва са бесни – 400 млн. евро дадени от Газпром за „Южен поток“, ги няма / АУДИО

 

BO882

 

 

Краят на май 2018 г.

 

 

 

Видният 100% евроатлантик, радетел на 100% газова диверсификация и борец за мир и платноходки в Черно море, Бойко Методиев Борисов се готви за посещение в Москва. Посещение за което знае, че не просто няма да е от приятните, а направо може да му „сговни“ живота (слушайте внимателно целия запис!)

 

 

 

 

 

На другата страна на „жицата“ е тогавашният му шеф на политически кабинет Румяна Бъчварова. Настроението на премиера-слънце не е от най-слънчевите – за разлика от бодряшките му телефонни политически речи от предишни записи, човекът направо излъчва страх…

 

 

Дни преди това Румен Радев се е срещнал с Путин в Сочи.

 

 

Бойко трябва да отиде след това и може би да приеме „…с 200…“, както обича да казва той, определен план, предначертан от Путин. Знае, че ще му търсят сметка и ще му поставят задача – да измоли от Брюксел да се направи ноторния газов хъб „Балкан“, който да се свърже с „Турски поток“.

 

 

 

В Москва са бесни – 400 милиона евро, дадени от Газпром на „Южен поток България“ ги няма! Путин даже е споменал, че „му липсват“ 800 милиона евро и си ги иска обратно – може и под формата на газопровод, построен с материали от неговите олигарси, от руски и белоруски работници и… с парите на българските данъкоплатци. По-точно – с над 3 милиарда лева (или над 1,5 милиарда евро) пари на българските данъкоплатци.

 

 

От събитията след посещението вече е ясно какво са го „посъветвали“ в Москва – да строи бързо и да внимава в картинката! Което си е страшно, никой не би отрекъл. Може би затова и споменава КГБ, може би затова и иска да носи на Путин „…икона от Синода…“ (слушайте записа!) – да се смили, да постъпи по християнски – все пак дори и да липсват 800 милиона евро, нали проекта ще е за 1,5 милиарда, нали в руската бизнес култура е християнско да дадеш „откат“ (в англо-саксонската известен като money back, а в България като „едни пари назад“) на този, който е свършил работата.

 

 

 

В обобщение и допълнение към предизборните словоизлияния на Бойко Методиев Борисов – през 2018 г. той е договорил с Путин и КГБ изграждането на „Турски поток“ с парите на българските данъкоплатци – редно е да го включи в речите си, нали?

 

 

 

Afera.bg

 

afera.bg

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024