Русия

Основният опонент на Путин застана редом до него за войната в Украйна, зове за единство и всеобща мобилизация

Основният опонент на Путин застана редом до него за войната в Украйна, зове за единство и всеобща мобилизация

386820

 

 

На фона на изненадващото контранастъпление на украинската армия в Харковска област в Москва все по-често се чуват гласове в подкрепа на идеята за обявяване на частична или всеобща мобилизация.

 

 

Днес дори основните опоненти на Путин и партията му застанаха редом до него, щом става дума за защита на Отечеството. А това означава, че сплотеността на руския народ е по-силна от всякога.

 

По време на днешното пленарно заседание на Държавната дума лидерът на Комунистическата партия Генадий Зюганов заяви: “Военно-политическата операция против нацистите, бандеровците и фашистите в Украйна прерасна в пълноценна война, която ни обявиха американците, натовците и обединена Европа, посочи Зюганов и допълни, че за разлика от специалната операция войната не може да бъде прекратена.

 

 

“Можете да обявите спецоперацията и след това да я прекратите. Не можете да обаче да прекратите войната, даже ако пожелаете. Ще ви се наложи да стигнете докрай. Тя има два изхода. Или победа, или поражение. Въпросът с победата в Донбас е въпрос на историческото ни оцеляване”, каза Зюганов.

 

 

Вчера депутатът от Държавната дума и член на комитета по сигурност Михаил Шеремет заяви, че без пълна мобилизация и поставяне на икономиката на военни релси е невъзможно постигането на целите на така наречената от руските власти специална операция.

 

 

По думите му днес обществото трябва да бъде максимално мобилизирано и целеустремено към победата.

 

 

Засега в Кремъл не се обсъжда обявяването на военна мобилизация в Русия. Това пък заяви пред журналисти Дмитрий Песков – говорител на руския президент Владимир Путин, предава БНР.

 

 

През последните дни много руски блогъри, които подкрепят военните действия в Украйна, също отправиха призиви за обявяване на мобилизация на фона на успешното украинско настъпление в Харковска област.

 

 

 

„Все още не, не става дума за това“, заяви Песков.

 

 

Той коментира и хората, които критикуват руското министерство на отбраната заради отстъплението на силите, което военното ведомство нарича „прегрупиране“. „Що се отнася до различни гледни точки, до критични настроени изказвания, те са проява на плурализъм, доколкото остават в рамките на действащото законодателство. Но границата е много, много тънка. Тук трябва да сме изключително внимателни“, предупреди говорителят на Кремъл.

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024