Политика

„Сбогом, Ваше Величество! Бог да пази Краля!“ – родни политици потънаха в скръб

„Сбогом, Ваше Величество! Бог да пази Краля!“ – родни политици потънаха в скръб

 

1f36625151cb008e4552faf0598be905

 

 

Новината за смъртта на британската кралица Елизабет Втора, колкото очаквана, се оказа и толкова смразяваща за родните политици, които минути след черната вест, започнаха един след друг да изказват съболезнования – по официални канали и във фейсбук профилите им. Оказва се, че Лилибет, както е галеното име на монарха от детските й години, е имала място в сърцата и на леви, и на десни у нас. 

 

 

„Работата е наемът, който плащаме за мястото ни на земята“. Това каза някога Елизабет Втора. Тя плати наема на цяла епоха. Бог да я благослови“, написа бившият евродепутат и лидер на ЕНП Мария Капон. В Съболезнованията се включи и независимият общинар в столицата Борис Бонев.

 

 

Бившата депутатка от ГЕРБ Анна Александрова допълни: „Смъртта на Кралица Елизабет II е тъжна новина за Великобритания, за Европа и за целия свят. Напусна ни една от най-значимите личности на нашето съвремие! Поклон!

 

 

Царистът Борислав Цеков, бивш депутат от НДСВ с нескрита тъга написа:

 

 

„За хората с чувство за историчност, легитимизъм и държавност, с нея си отива цяла епоха. Десетилетия наред – 70 години! – кралицата заслужи всеобщо уважение по цял свят като държавник – с достойнство, желязно чувство за отговорност и умения да поддържа стабилността на британската корона в бурни и противоречиви времена.

 

 

Освен на Обединеното кралство, британският монарх – в случая кралица Елизабет II – в отделно и напълно самостоятелно свое качество е държавен глава на още 15 суверенни държави, сред които: Канада, Австралия, Нова Зеландия, Бахамите, Белиз, Папуа Нова Гвинея, Ямайка и пр.

 

 

 

Великите нации са велики не заради гаубици или жълтици, а заради преклонението си пред държавността, институциите и Свободата. Кралица Елизабет II олицетворява всичко това. Почит!“.

 

 

Шефката на младежката организация на ДСБ Христина Димитрова изпревари доайените в съболезнователния адрес и във фейсбук отбеляза, че кралицата е преминала през едни от най-тежките политически времена на Великобритания, а народът и винаги е усещал посланията за единство.

 

„Винаги отдадена, спазваща традицията на английската монархия, Нейно величество остава в историята, като една от най-емблематичните фигури в световната история. Сбогом, Ваше Величество! Бог да пази Краля! Бог да пази Великобритания!“.

 

Елисавета Белобрадова, водач на ДБ за предстоящите избори, пък добави: „Една чаша чай ще изпия тази вечер. Забележителна жена и личност. Цяла една епоха. Бях сигурна, че е вечна“.

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024