Политика

Скандал! Социолози към Хазарта, Кирил и Асен: Кажете името на агенцията, която ви е искала пари за процент отгоре

Скандал! Социолози към Хазарта, Кирил и Асен: Кажете името на агенцията, която ви е искала пари за процент отгоре

1010x570 (3)

 

 

14  социологически агенции, обединени в „Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение” (BAMOR) реагираха срещу изказване на Ицо Хазарта по Нова тв.

 

 

 

Изследователите на общественото мнение изразиха възмущението си от твърдение на рапъра, който е  кандидат-депутат, че „социологическа агенция е искала през 2021 г. 100 хиляди лева за публикуване на данни в полза на „Продължаваме промяната“. Изказването си Христо Петров е направил в предаването „На фокус с Лора Крумова“ по Нова телевизия на 18 септември 2022 г. 

 

 

 

В декларация до медиите социолозите настояват Христо Петров и ръководството на „Продължаваме промяната“ в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев  „да назоват публично агенцията, която (цитираме) „на миналите избори ни е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре“ (край на цитата)“.

 

 

Ето и пълния ѝ текст:

 

 

Декларация по по повод изказването на кандидат-депутата Христо Петров в интервю за предаването „На фокус с Лора Крумова“ по Нова телевизия от 18 септември 2022г., че „социологическа агенция е искала през 2021г. 100 хил. лева за публикуване на данни в полза на „Продължаваме промяната“

 

 

„Българската асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение” (BAMOR) настояваме Христо Петров и ръководството на Продължаваме промяната в лицето на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да назоват публично агенцията, която (цитираме) „на миналите избори ни е искала 100 хил. лв., за да дадат процент отгоре“ (край на цитата).

 

 

 

Подобни без адресни коментари не само вредят на работата на онези агенции и анкетьори, които добросъвестно и според професионалните стандарти извършват социологически проучвания, но и чрез създаването на недоверие към всички поддържат корупционна среда, срещу която ПП декларира, че се бори.

 

 

 

Със съжаление отбелязваме, че подобни атаки се случват в дните на национална предизборна кампания, когато резултатите от социологически проучвания имат още по- висока информационна стойност за обществото ни.

 

 

 

Апелираме към всички анализатори – социолози, политолози, журналисти, граждански организации и др., да се присъединят към нашата позиция за неразпространение на без адресни обвинения и да изискаме изясняването на този случай, вместо да се захранват поредните скандали.

 

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024