СВЯТ

The Sun: Опит за покушение над Путин! Лимузината на руския президент била нападната

The Sun: Опит за покушение над Путин! Лимузината на руския президент била нападната

 

 

d410df1f5_putin_kola_bgnes

 

 

Лимузината на Владимир Путин е била нападната при опит за покушение над руския президент. При предната лява гума на колата се е чул „силен гърмеж“, последван от „гъст дим“. Това твърдят източници от Кремъл, цитирани от таблоида „Сън“.

 

 

 

 

Колата на Путин е била откарана на безопасно място, а самият президент не е пострадал. Последвали са, обаче, няколко ареста от службите на президента, а няколко бодигарда са изчезнали, след твърдения, че е изтекла секретна информация за движението на Путин.

 

 

 

 

Новината идва от руския Телеграм канал General SVR, който често пуска „вътрешна информация“ за Путин и Кремъл.

 

 

 

Докато някои са скептично настроени към този източник на сведения, други твърдят, че това е един от малкото значими антипутински канали в Русия, които разкриват какво наистина се случва в Кремъл, посочва „Дейли Мейл“.

 

 

 

Според канала, Путин се прибирал към официалната си резиденция с автомобилен конвой поради съображения за сигурност. Конвоят се състоял от 5 бронирани коли, като президентът бил в третата.

 

 

 

 

Не е ясно кога е станал евентуалният опит за покушение и твърдението не може да бъде потвърдено от независим източник.

 

 

 

„На път към резиденцията, на няколко километра, първият ескортиращ автомобил беше блокиран от линейка, а вторият автомобил мина покрай нея без да спира пред неочакваното препятствие“, се казва в канала.

 

 

 

 

В колата на Путин „прозвуча силен гърмеж от лявата предна гума, последван от гъст дим“, добавят от там.

 

 

 

В канала се казва още, че колата на руския президент, „въпреки проблемите с управлението“, успяла да излезе от мястото на нападението и да стигне безопасно до резиденцията.

 

 

 

„По-късно е намерено тялото на мъж, каращ линейката, която блокира първата кола от кортежа“, се казва в съобщението. Началникът на президентската охрана и още няколко души са отстранени от служба и са задържани, се посочва в информацията, без да се съобщават имена.

 

 

 

„Тесен кръг хора знаели за движението на президента в този кортеж и всички те са в президентската служба за охрана. След инцидента трима от тях изчезнаха. Това са точно хората, които са били в първата кола от кортежа“, разкрива каналът.

 

 

 

Следващата новина в същия телеграм канал – General SVR, също е посветена на Владимир Путин. В нея се разказва как шампионката по художествена гимнастика Алина Кабаева, представена и като дългогодишна любовница на Путин, отказала на присъства на гала концерт по художествена гимнастика във връзка с Деня на Москва.

 

 

Според изданието Кабаева била бременна, но руският президент я накарал да направи аборт, след като станал ясен полът на детето – момиче. Путин решил, че бременността на Кабаева е ненавременна, а раждането на още едно дете – нежелателно. След аборта обаче възникнали усложнения, заради които Кабаева не можела да се показва пред публика.

 

Епицентър

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
байдъъън

Байдън: Канибали изядоха чичо ми

април 18, 2024
768x432

Politico: Украйна върви към загуба на войната, Путин никога не е бил по-близо до целта си

април 17, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Командирът на „Ахмат“: Когато ковчезите започнат да пристигат в Париж, Франция ще изтрезнее

април 16, 2024
руски военни

Руските войски са ударили френски наемници в Славянск

април 15, 2024
280401396030c2c393fc109dd0674aed

САЩ предали на Иран чрез Турция: Операцията да бъде „в определени граници“

април 14, 2024