СВЯТ

US генерал: Трябва да отрежем и завземем Крим и на Путин ще му дойде краят

US генерал: Трябва да отрежем и завземем Крим и на Путин ще му дойде краят

 

дха

 

 

Според генерал-лейтенант Кийт Келог, бивш изпълнителен секретар на Съвета за национална сигурност на САЩ, изходът от войната ще се определи в Южна Украйна.

 

 

Той съветва въоръжените сили на Украйна да съсредоточат значителни усилия в района на Херсон и след това да завземат Крим.

 

 

 

 

 

 

Кийт Келог, пенсиониран генерал-лейтенант от армията на САЩ, смята, че ако украинските войски успеят да окупират Крим и да се задържат там, това ще бъде стратегическо поражение за руските войски и ще доведе до падането на режима на ръководителя на Кремъл Владимир Путин. Това съобщава Fox News, цитиран от украинския Фокус.

 

 

 

В почти всяка война инициативата преминава от единия към другия. Сега инициативата е на страната на Украйна, въоръжените сили на Украйна върнаха значителни територии, но в същото време около 20% от Украйна все още е окупирана.

 

 

 

В същото време Келог отбелязва, че руснаците са загубили много оборудване, техните много части вече са победени, моралът на войниците е нисък, а командването не е достатъчно компетентно. Всичко това трябва да тревожи Путин.

 

 

„Но ето най-важното и аз съм убеден в това… Погледнете на юг! Всичко ще се реши там. Около Херсон, Николаев. полуостров, тогава, мисля, руската армия ще падне и след стратегическо поражение, И Путин ще падне“, каза генерал-лейтенантът.

 

 

 

„На мястото на украинците сега бих положил значителни усилия в района на Николаев, Херсон, бих се опитал да затворя тази пропаст, да отрежа Крим, да го завзема и така да върна тази част на страната, която беше подарена през 2014 г. И мисля, че тогава ще видим, че режимът на Путин е към края си“, обясни експертът.

 

 

 

Кийт Келог е пенсиониран генерал-лейтенант от армията на САЩ, който ръководи въпросите на отбранителната политика по време на президентството на Доналд Тръмп. От 2017 г. е изпълнителен секретар на Съвета за национална сигурност, а по-късно е съветник на президента по въпросите на националната сигурност. Келог участва във войната във Виетнам и американското нахлуване в Гренада през 1983 г.

 

 

Блиц

СВЯТ

More in СВЯТ

орбан402460791

Орбан каза колко територия ще загуби Украйна в края на войната и докога може да продължи тя

септември 19, 2022
77298c0171594f53bf010567de5ea713

Песков: Данните за масови гробове в Изюм са фалшификации, същият сценарий като в Буча

септември 19, 2022
ezgif-3-40ed119339

Ад в Германия: Гняв и отчаяние – хората не могат да си платят сметките за ток, напрежението расте

септември 18, 2022
big_202bg_9_

Сблъсъци в Белград с полицията. Има ранени

септември 17, 2022
phpggcq2e_559x345

Путин заплаши с по-сериозен отговор в Украйна, досега Русия действала сдържано

септември 16, 2022
83ae756ebabf41b681aeef08474f48c1

Роснефт заплаши да спре доставките на петрол по тръбопровода „Дружба“ след конфискацията на клоновете й в Германия

септември 16, 2022