ОБЩЕСТВО

Клиент предупреди за поредна измама с промоция на кашкавал в голяма търговска верига

Клиент предупреди за поредна измама с промоция на кашкавал в голяма търговска верига

промоция

 

 

За измама с промоция в Пловдив сигнализира в редакцията на Plovdiv24.bg читател. Георги Тодоров подкрепи думите си и с касовата бележка.

 

На 19 октомври той купува кашкавал на промоционална цена в магазин „Билла“ на бул. “Шести септември“. Обявената промоция е за цена от 13.99 лева/кг, вместо за 17 лева/кг.

 
Тодоров вижда, че цената е изгодна и решава да купи 6 опаковки по 400 грама. Мъжът помага на възрастни хора и обикновено купува по-големи количества. Взима и още различни от кашкавала продукти.

 

На касата плаща над 100 лева, но тръгва, без да прави проблеми, тъй като в първият момент не се усеща. Вижда му се много, но не реагира. Дори ползва бонус за рожден ден в размер на 11.43 лева.

 

 

Вкъщи обаче проверява сметката и вижда, че са му надвзети около 35 лева. Връща се в магазина с касовата бележка и разговаря с една от служителките там. В първият момент тя вижда и потвърждава, че са му взели повече пари.

 

 

 

Но след малко влиза и разговаря с някого вътре, излиза и заявява, че той се е объркал и че цената не е за килограм, а за парче. Килограм от този кашкавал струва 25 лева, твърди служителката.

 

 
Проста сметка, без да си учил задълбочено математика показва, че 400 грама кашкавал на цена от 25 лева не правят нито 14, нито 17 лева. Ядосан от явната измама, гражданинът настоява да му се върнат парите. А служителката настоява той да донесе всичките закупени продукти обратно в магазина, за да се види дали всичко, което той казва, е точно така.

 
“Аз не съм лъжец и ми е обидно, че първо те мамят, а след това се съмняват в честността ти“, казва Тодоров.

 

 

касова45753_2

 

 

 

ОТ ФОРУМА:

 

 

 

В супермаркет се влиза подготвен: със списък и калкулатор. Като гледам касовия бон, май не само с кашкавала се е минал клиентът. Първо, въпросният кашкавал не е качествен. Направи ми впечатление и копърката марка clever за 1,49. От Лидл купих филе херинга в доматен сос 170 гр консерва излизаше 1,20. Пазаруването не е проста работа. Нещо като изкуство и война едновременно. Трябва подготовка.

 

 

 

 

За съжаление,твърде често срещана „грешка“ в този тип магазини и ако си напълнил количката,едва ли имаш време да проверяваш касовия бон.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

йовчев

Цветлин Йовчев: Живко Коцев, вместо да разследва корупция, се търкаля по сауни

април 11, 2024
eto-koi-shte-poeme-vremenno-posta-829

Радев освободи Живко Коцев като главен секретар на МВР, ето кой поема временно поста

април 10, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
1010x570

Българите от Херсон с видеопослание: Украйна използва български оръжия срещу нас. Спрете доставките за режима в Киев

април 9, 2024
кироооо

Кирил Петков: Не може с някакви снимки на пачки да се замазва нещо по-страшно, връщаме се в мутренските времена

април 9, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024