СВЯТ

От Белград: ЕС е минало, без Русия Сърбия няма бъдеще

От Белград: ЕС е минало, без Русия Сърбия няма бъдеще

 

1010x570 (2)

 

 

Европейският съюз /ЕС/ е част от миналото. Сърбия няма място там. Приятелството ни с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически от картата на света. Това каза сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин, който се счита за един от най-доверите лица на президента Александър Вучич, предаде БГНЕС.

„Президентът Вучич е държавник, който води сметка за интересите на Сърбия. Той няма нужда да се изповядва пред медиите и политиците и да разказва какво ще предприеме. Той трябва да се грижи за Сърбия и сърбите, независимо от това къде живеят те. Вярвам в неговите решения и знам, че той никога няма да загуби достойнството си. В него мога да вярвам, защото никога не е взел решение във вреда на Сърбия“, каза Вулин в интервю за проправителствения „Вечерние Новости“.

 

 

 

По повод на критичния доклад за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия Вулин казва следното: Не знам какво по-естествено има от това да кажеш: Няма, Няма и Няма!, когато от теб искат да признаеш Косово, да се отречеш от Република Сръбска и да въведеш санкции срещу Русия. „Според мен приятелството с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически“

 

 

 

„Нито един, който е обичал Русия, не е мразил Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия“, смята още той.

„Европейският съюз като обединение е част от миналото. Със загубата на политическата си независимост страните от ЕС се превърнаха в територия, а не в държави“, подчертава още дясната ръка на Вучич.

 

 

 

По отношение на Косово и предложението на Париж и Берлин за разрешаването на този въпрос, Вулин казва следното: Само подялбата, само физическото разделение с албанците. Само ясно очертана граница ще попречи на създаването на „Велика Албания“. Тогава на дневен ред ще се постави въпроса и за обединението на сърбите.

 

 

 

Вулин нарича косовският премиер Албин Курти „страхливец, който е готов да взима решения, които предизвикват насилие“. „Напълно съм убеден, че албанците ще се опитат със сила да превземат северната част на Косово“, каза още вътрешният министър на Сърбия Александър Вулин.

 

 

Източник: БГНЕС

СВЯТ

More in СВЯТ

big_big_1569f4a

НАТО разреши на Украйна да нанася удари на територията на Русия с изтребителите F 16

февруари 22, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
мария-захарова-2-1170x780

Захарова с тънка ирония за мрачното настроение на Запада

февруари 22, 2024
zx952y526_4395402

След 2 години война: Само 10% от европейците прогнозират победа на Украйна

февруари 21, 2024
big_1

Поддържаме силен натиск към Кремъл, от 24 февруари Европа въвежда нови санкции за Русия, обяви Урсула

февруари 21, 2024
1010x570 (1)

Пентагонът: Киев ще трябва да реши кои градове може да задържи без помощта на САЩ

февруари 21, 2024