Политика

Радев: С разговори за Митрофанова и Зеленски партиите бягат от истинските проблеми на българите

Радев: С разговори за Митрофанова и Зеленски партиите бягат от истинските проблеми на българите

 

1010x570 (2)

 

 

Имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на българите. Така президентът Румен Радев коментира идеята за това украинският му колега Володимир Зеленски да направи обръщение при отриването на 48-ото Народно събрание.

„Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства на откриването на Народното събрание. Очаквам час по-скоро партиите да върнат своя фокус върху истинските проблеми на българите – бедността, цените, бюджета, защитата на социално слабите“, заяви Радев.

 

 

 

Държавният глава подчерта още, че на изборите преди две седмици гласоподавателите не са дали категорична подкрепа за нито една партия и затова трябва да има диалог.

 

 

 

 

„Ако няма редовно правителство, означава че няма да има и парламент. Трябва да бъдем оптимисти. Партиите трябва да решат – правителство на всяка цена с много компромиси и риск от бърз срив или отиване на нови избори. Очаквам час по-скоро партиите да върнат своя фокус върху истинските проблеми на българите“, добави Радев.

„Не е толкова опасно да се управлява от служебен кабинет. Той овладя ръста на цените на газа, имаме двукратно намаление дори. Овладя и ръста на цените на горивата. Имаме една здрава основа. Сега зависи изцяло от партиите“, допълни Радев.

 

 

 

 

И поздрави кабинета и службите за бързата реакция и категоричните данни, отхвърлящи, че камионът, взривил се на Кримския мост, е минал през България, както и че експлозивът е натоварен у нас.

 

 

 

 

По темата за замесването на България в случая с взрива на Кримския мост, Радев заяви: „Искам да поздравя службите и кабинета за бързия и категоричен отговор. България е суверенна държава и нашите институции трябва да пресичат решително всякакви опити името на страната ни да бъде свързвано с терористична дейност”.

 

 

 

„Когато имаме конституирано Народно събрание, тогава ще обявя кога ще връча мандата за съставяне на правителство.“. Това каза президентът Румен Радев на Паметника на летеца. Той е там по повод празника на Военновъздушните сили, чийто бивш командир е.

 

 

 

 

Източници: NOVA TV ,“24 часа“, segabg.com

Политика

More in Политика

бсп-трибунка

„Възраждане“ и БСП сезират КС заради АЕЦ „Козлодуй“

януари 25, 2023
Volgograd, Russia - February 7, 2014: Automatic gates at the checkpoint with the inscription LUKOIL. Entry to the territory of the Volgograd oil depots through a checkpoint

Русия ще разследва доставял ли е „Лукойл България“ гориво за украинските танкове

януари 25, 2023
big_5

Радев обяви датата на предсрочните парламентарни избори и кога разпуска НС / ВИДЕО

януари 24, 2023
politolog-ako-rusia-pobedi-balgaria-shte-se-varne-v-mrakobesnite-vremena-ot-predi-1989-godina-1

Политолог: Ако Русия победи, България ще се върне в „мракобесните времена от преди 1989 година“

януари 23, 2023
сретен-челна

Службите в Нидерландия имат запис на Сретен Йосич с Борисов!

януари 23, 2023
osmani-vseki-koito-naricha-makedoncite-balgari-nama-da-vliza-v-rsm-1

Османи се закани: Всеки, който нарича македонците българи, няма да влиза в РСМ

януари 23, 2023