СВЯТ

Байдън побеснял по време на разговор със Зеленски

Байдън побеснял по време на разговор със Зеленски

baidan-pobesnal-po-vreme-na-razgovor-sas-zelenski-1

 

 

Президентът на САЩ Джо Байдън изпусна нервите си по време на телефонен разговор с украинския лидер Володимир Зеленски. Това съобщава NBC News, позовавайки се на информирани източници.

 

 

 

Както стана известно на канала, инцидентът е станал по време на разговор между лидерите на двете страни, състоял се на 15 юни 2022 г. , припомня лента.ру.

 

 

 

Ръководителят на Белия дом казал на украинския си колега, че е одобрил отпускането на допълнителна военна помощ на Киев в размер на 1 милиард долара. В отговор обаче Зеленски започна да изброява каква друга помощ Украйна очаква, иска и настоява от западните страни, но не получава.

 

 

Байдън изпусна нервите си… Американският народ е доста щедър и тяхната администрация и американската армия работят усилено, за да помогнат на Украйна“, каза той [Байдън], повишавайки глас, а Зеленски може да покаже малко повече благодарност,“ разказа един от събеседниците NBC news.

 

 

Според източници на канала недоволството на президента на САЩ се е натрупало няколко седмици преди това на фона на постоянните критики към Вашингтон от Зеленски за бавните доставки на оръжие. След този инцидент обаче екипът на украинския лидер започна да се опитва да свали напрежението в отношенията между двамата президенти, считайки ги за непродуктивни.

 

 

 

В резултат на това Зеленски в същия ден отправи публична благодарност към Байдън, оценявайки помощта на Вашингтон. След това отношенията между лидерите на САЩ и Украйна се подобриха, припомня Лента.ру.

 

 

 

В средата на октомври Washington Post писа, че Байдън е предупредил Зеленски за трудностите, които могат да възникнат при получаването на средства от Конгреса за Киев, ако украинският президент продължи да се оплаква от размера на помощта от Вашингтон.

Източник: ФАКТИ

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024