Политика

Борисов: Ядрената война е на вратата. Аз се съобразявам с каквото кажат партньорите ни от ЕС и НАТО

Борисов: Ядрената война е на вратата. Аз се съобразявам с каквото кажат партньорите ни от ЕС и НАТО

big_big_big_big_8594bd0

 

 

 

Според Бойко Борисов всеки момент може да избухне ядрена война.

 

 

От всичко, което „Продължаваме промяната“ сътвориха, това им е най-добрият вариант и абсолютно ги разбирам. Или не са ни разбрали, или се правят – ние не предлагаме коалиция, нито каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение във Вълчидол, Варненско, предаде България он ер“.

 

 

Ще напомня какво говорихме, и защо похватът с посредници ще проработи: първата и най-важна тема е войната в Украйна. Тя чука на нашата врата и е в непосредственост до нас. Обстрел на Запорожие, ядрена война на вратата. Затова контактната ни група е от хора, които са се доказали пред нашите евроатлатнически партньори със своите позиции. Затова излъчихме Соломон Паси и Росен Плевнелиев, и който иска – да добави към тях. Нормално е след избори да сме в различни настроения, коментира Борисов.

 

 

 

„Народът каза „ДА“ на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сама. Разбирам, че им е удобно да ни приписват „Възраждане“, те имат своите достойнства, но ние по никакъв начин не смятаме, че няма значение какво мислят посолствата – аз се съобразявам с партньорите ни от ЕС и НАТО. За тях тема номер 1 е войната в Украйна, и всичко различно от това са празни приказки“, изтъкна Борисов.

 

 

 

По време на война, когато си от един блок, всичко, което е необходимо за блока, го правиш. По думите му те на тази тема увъртат, а и дори казват, че с основния противник – БСП, ще правят коалиция.

 

 

Вторият въпрос е за диверсификацията на ядреното гориво, газа и петрола и съответните дългосрочни договори. Стана ясно, че служебното правителство не е осигурило танкери и договори – иначе вече щяха да са ги осигурили.

 

 

 

„Предложихме тази контактна група, като седне с тях и останалите, да коментират социалната политика, която ще струва еди-колко-си, но пък вие ще се откажете от строителството на мостове, пътища, и всичко останало. И още една лъжа – коалицията им се разруши от това, че не можаха да си разделят парите. Гроздан Караджов излезе и каза, че не може с тези крадци да управлява, и напусна коалицията. ГЕРБ упражни правото си на вот че не подкрепя тези хора“, заяви Бойко Борисов.

 

 

„Предлагам лидерите да се дръпнем, за да може контактните групи да работят по-лесно. Ситуацията е такава, че на нови избори ще е същото. Надявам се, че разумът ще надделее. Контактните групи ще направят точно този списък за важните неща за България, така че да гарантираме съответните действия“, допълни Борисов.

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024