СВЯТ

Патрушев: В Украйна Русия воюва с НАТО, Западът иска да пренесе военните действия на наша територия

Патрушев: В Украйна Русия воюва с НАТО, Западът иска да пренесе военните действия на наша територия

патрушев

 

 

САЩ, Великобритания и техните сателити искат не само да проточат руската специална военна операция в Украйна, но и да прехвърлят военните действия на територията на РФ. Това заяви секретарят на Съвета по сигурността на Русия Николай Патрушев.

 

 

Соченият за наследник на президента Владимир Путин заяви, че на практика руските войски в Украйна воюват не с украинските сили, а с целия блок НАТО.

 

Неонацисткият режим в Киев се възроди под непосредственото ръководство на анклосаксонците, а самата Украйна е използвана като инструмент в борбата срещу Русия, заяви Патрушев в Севастопол на съвещание по въпросите на сигурността в Крим, на което бяха обсъдени мерки за осигуряване на транспортната безопасност.

 
„Днес Русия, освобождавайки народа на Украйна от неонацизма, води борба не толкова с националистическите фoрмирования и Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Против нас на практика воюва блокът НАТО, членовете на който предоставят на киевския режим тежкo въоръжение, боеприпаси, разузнавателни данни, осигуряват подготовката на военни специалисти“, заяви Патрушев.

 

 
По думите му НАТО шантажира с използването на оръжия за масово поразяване, а също така участва в планирането на военни операции. Патрушев подчерта, че това не са празни думи, тъй като САЩ и техните съюзници отдавна създават биологично оръжие в лаборатории, пръснати по целия свят, включително и близо до руските граници. Част от тези лаборатории, напомни той, бяха разположени в Украйна и бяха използвани за създаването на особено опасни патогени.

 
„Трябва да отбележим, че англосаксонците отдавна са основен източник на нестабилността в света, без да се стесняват, игнорират нормите на международното право, показват своята истинска агресивна същност“, заяви още Патрушев.
 

Под ръководството на англосаксонците в Украйна в масовото съзнание активно се внедрява национал-фашистка идеология, коментира той.

 
Всички опити за преговори между Русия и Украйна бяха провалени по заповед на американските покровители на киевския режим, категоричен бе Патрушев.

 
Англосаксонците в името на своята собствена изгода искат да сблъскат Русия и Европа във военно противостояние, изтъкна още Патрушев.
 

„Целта им е да задушат Русия, да задържат своето мнимо превъзходство, да запазят еднополюсния свят, да си осигурят възможността да живеят за чужда сметка. По този начин те разчитат, че ще им се удаде, както и след двете световни войни, отново да решават натрупаните проблеми в своята икономика, включител огромния държавен дълг, който в САЩ вече прехвърли $30 трилиона“, обяви секретарят на Съмета по сигурността.

 
„Самоуверената и екоистична политика на англо-американския тандем създава многобройни огнища на напрежение в различни региони, което поставя на границата на съществуването много страни и народи. Вашингтон и Лондон са в паника заради страха да загубят своята хегемония и се опитват да разпалват все повече нови конфликти, в това число и покрай териториите на такива ядрени държави, като Русия и Китай“, заключи Патрушев.

 

 
„Доктрината на Вашингтон, основана на неограничения егоизъм, в крайна сметка ни води към страдания за цялото човечество. Русия не може да допусне такова развитие на историята“, категоричен е той.

 

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

СВЯТ

More in СВЯТ

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024