Политика

Радев: С разговори за Митрофанова и Зеленски партиите бягат от истинските проблеми на българите

Радев: С разговори за Митрофанова и Зеленски партиите бягат от истинските проблеми на българите

 

1010x570 (2)

 

 

Имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на българите. Така президентът Румен Радев коментира идеята за това украинският му колега Володимир Зеленски да направи обръщение при отриването на 48-ото Народно събрание.

„Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства на откриването на Народното събрание. Очаквам час по-скоро партиите да върнат своя фокус върху истинските проблеми на българите – бедността, цените, бюджета, защитата на социално слабите“, заяви Радев.

 

 

 

Държавният глава подчерта още, че на изборите преди две седмици гласоподавателите не са дали категорична подкрепа за нито една партия и затова трябва да има диалог.

 

 

 

 

„Ако няма редовно правителство, означава че няма да има и парламент. Трябва да бъдем оптимисти. Партиите трябва да решат – правителство на всяка цена с много компромиси и риск от бърз срив или отиване на нови избори. Очаквам час по-скоро партиите да върнат своя фокус върху истинските проблеми на българите“, добави Радев.

„Не е толкова опасно да се управлява от служебен кабинет. Той овладя ръста на цените на газа, имаме двукратно намаление дори. Овладя и ръста на цените на горивата. Имаме една здрава основа. Сега зависи изцяло от партиите“, допълни Радев.

 

 

 

 

И поздрави кабинета и службите за бързата реакция и категоричните данни, отхвърлящи, че камионът, взривил се на Кримския мост, е минал през България, както и че експлозивът е натоварен у нас.

 

 

 

 

По темата за замесването на България в случая с взрива на Кримския мост, Радев заяви: „Искам да поздравя службите и кабинета за бързия и категоричен отговор. България е суверенна държава и нашите институции трябва да пресичат решително всякакви опити името на страната ни да бъде свързвано с терористична дейност”.

 

 

 

„Когато имаме конституирано Народно събрание, тогава ще обявя кога ще връча мандата за съставяне на правителство.“. Това каза президентът Румен Радев на Паметника на летеца. Той е там по повод празника на Военновъздушните сили, чийто бивш командир е.

 

 

 

 

Източници: NOVA TV ,“24 часа“, segabg.com

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024