Коментари

След излизането на Русия от зърнената сделка – истерия в Киев и осъждане от Запада

След излизането на Русия от зърнената сделка – истерия в Киев и осъждане от Запада

зърнена
След излизането на Русия от зърнената сделка – истерия в Киев и осъждане от Запада .
В САЩ Байдън нарече това „скандален ход“ и предупреди, че решението на Русия ще увеличи глада.
„Няма никаква причина за това, което правят. ООН договори тази сделка и това трябва да е краят“, каза Байдън пред репортери в родния си щат Делауеър, цитиран от „Ройтерс“.
Блинкен пък твърди, че Москва кара хората по света да „плащат повече за храна или да гладуват“, а също така „влияе на страните с ниски и средни доходи и световните цени на храните“. Външният министър на САЩ разпространи изявление, в което призова всички страни да продължат тази „важна животоспасяваща инициатива“.
А до вчера заплашваха, че щели да бъдат много ядосани, ако Русия постъпи така…
Зеленски пък надмина себе си и обяви, че прекратяването на сделката е „абсолютно прозрачно намерение на Русия да върне заплахата от мащабен глад в Африка и Азия“ и обяви, че Украйна едва ли не изхранва цялата галактика и половината от съседната галактика Андромеда.
„Алжир, Египет, Йемен, Бангладеш, Виетнам, други страни – много различни страни, от различни части на света. Всички те могат да бъдат еднакво дестабилизирани от това руско решение да блокира износа.“, отбеляза той.
В същото време ръководителят на Министерството на земеделието на Руската федерация Патрушев направи изявление, че Русия е готова да достави безплатно до 500 хиляди тона зърно на най-бедните страни през следващите четири месеца.
БЕЗПЛАТНО!..
Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС, заяви:
„Реакцията на Вашингтон на терористичната атака срещу пристанището на Севастопол е наистина възмутителна. Не видяхме никакви признаци на осъждане на безразсъдните действия на киевския режим. Вместо това всички индикации, че британски военни специалисти са участвали в организирането на масирания удар с дронове се пренебрегват“, посочи Антонов.
„Ситуацията ескалира още повече. Но в САЩ не възнамеряват да признаят това. Отново всичко се свежда до лъжливи обвинения, че страната ни изостря световния продоволствен проблем. На фона на атаките и провокациите срещу руски военни и търговски кораби, участващи в „Черноморската инициатива“, ние не можем да си затваряме очите за проблемите със сигурността и да продължим изпълнението на сделката. Несправедливо е да се осъжда Русия за прекратяване на зърненото споразумение. Това се случи поради безразсъдните действия на украинските власти“, отсече дипломатът
След Байдън и Блинкен, крясъците на Зеленски и Евросъюзът взе да моли Русия да се върне в зърнената сделка. И макар никой от тези „лидери“ да не споменава за причините за излизането на Русия от сделката, те не се свенят да обявяват, че светът е заплашен от глад заради Русия.
Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви, че решението на Русия да преустанови участието си в „зърнената сделка“ уж застрашава основния маршрут за износ на зърно и торове. Според него сделката е необходима за преодоляване на световната продоволствена криза, за която се твърди, че е причинена от руската специална операция в Украйна.
И изведнъж всички рязко се замислиха за гладуващите деца в Сомалия…
Армен Попов, фейсбук

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024